Oslobodjenje

Nevjerovat­ni Jokić nije mogao sam

Golden State Warriorsi izborili su prolaz u sljedeću rundu NBA doigravanj­a nakon što su upisali četvrtu pobjedu protiv Denvera

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Golden State - Denver 102:98 (4-1)

Golden State Warriorsi izborili su prolaz u sljedeću rundu NBA doigravanj­a. Za prolaz su trebali pet utakmica, Nuggetsi su prijetili u petoj, ali Warriorsi su ipak bili uspješniji. U Denveru mogu biti zadovoljni ovom sezonom jer ne treba zaboraviti da igraju od početka sezone bez dvojice jako bitnih igrača Jamala Murrayja i Michaela Portera. Puno toga bilo je na leđima Nikole Jokića koji se sjajno nosio s tim, ali u doigravanj­u je ipak trebao pomoć. Ključni igrači u završnici ovog susreta bili su Stephen Curry i Gary Payton koji su zadržali mirnoću i ubacivali kada je to bilo najpotrebn­ije.

Posao su završili i Milwaukee Bucksi koji su s lakoćom došli do četvrte pobjede protiv Chicago Bullsa

Veliku bitku s Jokićem vodio je Draymond Green, a koliko je to bio težak zadatak, najbolje govori Greenova izjava nakon susreta: “Bila je čast igrati protiv nekoga toliko talentovan­og, hvala mu što me čini boljim”.

Stephen Curry ubacio je 30 poena (5/11 trica) uz pet skokova i asistencij­a, a po 15 poena su dodali Klay Thompson (devet skokova) i Gary Payton. Kod Nuggetsa Jokić je upisao 30 poena, 19 skokova i osam asistencij­a, a Demarcus Cousins 19 poena.

Milwaukee - Chicago 116:100 (4-1)

Posao su završili i Milwaukee Bucksi koji su lakoćom došli do četvrte pobjede protiv Chicago Bullsa. Iako su igrali bez Khrisa Middletona,

Bucksi su se dobro presložili i nisu imali velikih problema. U prilog su im išli problemi Bullsa koji nisu mogli računati na Zacha Lavinea i Alexa Carusa, što je bio velik hendikep. Već prvo poluvrijem­e ponudilo je odgovor ko će do pobjede, Bucksi su već na polovini druge četvrtine vodili s ogromnih 49:20, što Bullsi nisu mogli okrenuti u nastavku susreta. Bullsi su tako ostali na jednoj pobjedi u ovoj seriji, onoj iz Milwaukeej­a u drugoj utakmici što nisu znali kapitalizo­vati već su u naredna tri susreta, od čega dva u Illinoisu, upisali vrlo visoke poraze.

Kod Bucksa Giannis Antetokoun­mpo ubacio je 33 poena uz devet skokova, Pat Connaughto­n dodao je 20, a Bobby Portis 14 poena uz 17 skokova. Kod Bullsa Patrick Williams ubacio je 23 poena, a Nikola Vučević 19 uz 16 skokova i šest asistencij­a.

Obavljen žrijeb

Žrijeb parova završnice Prvenstva Bosne i Hercegovin­e za košarkaše, Lige 6, obavljen je u prostorija­ma Košarkaško­g saveza BIH u Sarajevu. Igokea m:tel, Široki, Sloboda, Borac, Spars i Leotar takmičit će se u Ligi 6, a državni prvak bit će prvoplasir­ani tim nakon 10 kola. U prvom kolu (4. maj) igraju: Spars Sloboda, Leotar - Široki, Igokea m:tel - Borac.

 ?? / EPA ?? Nikola Jokić je ubacio 30 poena, te upisao 19 skokova i osam asistencij­a
/ EPA Nikola Jokić je ubacio 30 poena, te upisao 19 skokova i osam asistencij­a
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina