Oslobodjenje

Uređena Srebrenica

Najvažnije je da sačuvamo okolinu i da djeca odrastaju u normalnoj životnoj sredini, kaže Grujičić

- Dž. Z.

Nova američka ofanziva, kako je on naziva, ima dva prioriteta, BIH pa Kosovo, a zanimljivo mu je da novi američki ambasador u Sarajevu kaže da Amerikanci nisu tu da bi nudili rješenja, nego da bi stvarali ambijent u kome neka rješenja mogu da se nađu.

- To kaže i specijalni izaslanik Escobar, a to je ozbiljan problem, jer ako Zapad ne nudi rešenje, u situaciji kakva je sad u BIH, ne vidim potencijal da bi predstavni­ci konstituti­vnih naroda bili u stanju premostiti ono što nisu tri decenije, govori Jakšić, smatrajući da se situacija komplikuje bošnjačko-hrvatskim konfliktom.

- Stalne su i pretnje Milorada Dodika, ali nisam pesimista upravo zbog pojačanog angažmana EU i SAD-A, a ne zbog poverenja u lidere naroda, govori Jakšić.

Turistička organizaci­ja Srebrenica i firma Drina resurs Srebrenica, uz podršku Opštine Srebrenica i lokalnih privrednik­a, organizova­le su ekološku akciju u povodu Dana planete zemlje, javila je Fena. U akciji je sudjeloval­o više od 100 učesnika, volontera, mališana iz Dječijeg vrtića Poletarac i učenika osnovnih škola. Očišćen je i uređen centar grada, kao i šetalište Guber.

V. d. direktora Turističke organizaci­je Srebrenica Slaviša Petrović kazao je da je ovo prva akcija u saradnji sa firmom Drina resurs.

- Brojni lokalni subjekti uključili su se u ovu akciju, a pored njih su i Komunalno preduzeće Polet i mališani iz vrtića Poletarac koji su radili radove o temi “Dan planete Zemlje” i imali edukativni čas, kazao je on.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je akcija važna za cijelu sredinu.

- Moramo promijenit­i svijest o okolini, a najvažnije je da sačuvamo našu okolinu i da naša djeca odrastaju u normalnoj životnoj sredini, kazao je on.

 ?? ?? Ekološka akcija
Ekološka akcija

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina