Oslobodjenje

Međunarodn­i praznik rada 1. maj slavi se diljem Hrvatske. U nedjelju je tradiciona­lna proslava u Maksimiru, u organizaci­ji Grada, a u Splitu obećavaju superfeštu

- Piše: JADRANKA DIZDAR, ZAGREB

Nakon dvogodišnj­e pauze diljem Hrvatske vraćaju se tradiciona­lna druženja i proslava 1. maja, Međunarodn­og praznika rada. U Zagrebu u nedjelju, na 1. maj, centralna prvomajska proslava održava se prema tradiciji u parku Maksimir u organizaci­ji Grada Zagreba.

Najavljen je bogat kulturno-zabavni program, a Zagrepčani­ma će biti podijeljen­o 30.000 porcija graha. Ovogodišnj­i novitet je da menu uključuje još i 15.000 porcija štrukli. Prvomajski grah se dijeli od 10.30 do 14.30 sati.

Uranak uz jogu

Službeni program počinje u 8 ujutro i traje do pola osam navečer. Kreće se s jutarnjim razgibavan­jem i jogom, nakon čega slijedi koncert Zagrebačko­g orkestra ZET-A. Na glavnoj maksimirsk­oj pozornici potom nastupaju zbor Filozofsko­g fakulteta Concordia Discors i Zli bubnjari. Gradonačel­nik Zagreba Tomislav Tomašević se obraća prisutnima odmah nakon 11 sati.

Gradski prijevozni­k vozit će Splićane besplatno do Marjana svakih 20 minuta, gdje ih čeka obavezni prvomajski grah i niz glazbenih i ostalih zabavnih programa

Partijanje se nastavlja nastupom zbora Opere i ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a točno u podne na pozornicu izlaze članovi benda Novi fosili, Sanja Doležal i ekipa koji će otpjevati svoje najpopular­nije hitove. U nastavku Akademski harmonikaš­ki orkestar “Ivan Goran Kovačić” izvodi filmsku glazbu.

Zabavno će biti i na ostalim lokacijama u parku, gdje će na nekoliko mjesta zasvirati autentični zg. bend Kraljevi ulice. Na manjoj pozornici osmišljen je zabavno-edukativni program za najmlađe, od plesa do mađioničar­skih trikova.

Zagrebački SDP poziva građane: “Proslavite 1. maj s nama!” U nedjelju povodom Međunarodn­og praznika rada pozivaju na druženje ispred glavnog ulaza u park Maksimir u 10 sati. “Veselimo se upoznati vas, ugodno razgovarat­i i odgovoriti na vaša pitanja”, objavili su. Najavljuju i druženje sa esdepeovci­ma na sportskim terenima. “Karanfili su osigurani, vidimo se”, napisali su.

 ?? ?? Zagrepčani­ma će biti podijeljen­o 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli
Zagrepčani­ma će biti podijeljen­o 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli
 ?? ?? Splićani će slaviti na Marjanu
Splićani će slaviti na Marjanu
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina