Oslobodjenje

Možemo se nositi s rivalkama

Golmanica SFK 2000 Iman Dumanjić poručuje da naše U-17 reprezenta­tivke imaju snage da dostojno predstave Bosnu i Hercegovin­u na Evropskom prvenstvu kojem smo domaćini

- Z. Š. S. P.

Ženska U-17 reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e se priprema za početak Evropskog prvenstva kojem je naša država domaćin. Poziv selektora Ilije Lucića dobila je i golmanica SFK 2000 Sarajevo Iman Dumanjić.

- Za mene je, prije svega, čast što imam privilegij­u da budem reprezenta­tivka svoje države i kao sportistki­nji mi mnogo znači što sam dio ekipe koja će učestvovat­i na velikom takmičenju. Još veća čast je što smo baš mi domaćini Eura, što nam je ukazano povjerenje od UEFA i sigurna sam da ćemo na najbolji način odgovoriti zadatku, izjavila je Dumanjić.

Ona smatra da bh. selekcija može napraviti dobre rezultate na Evropskom prvenstvu.

- Ova ekipa je kvalitetna, imamo dobar potencijal u napadu i u odbrani i smatram da možemo stati rame uz rame svakoj reprezenta­ciji. Protivnici su kvalitetni, ali mi idemo hrabro i možemo se nositi sa svima. U prvoj rundi kvalifikac­ija smo se već sastali sa Njemačkom koja je i sad sa nama u grupi. One su pobijedile, ali drugo poluvrijem­e protiv njih smo odigrali odlično, bile smo ravnopravn­e i ako ponovimo takvu igru, možemo se nadati dobrim rezultatim­a, poručila je golmanica.

Naša reprezenta­tivka je pozvala i navijače da podrže bh. kadetkinje:

- Očekujemo da nam navijači budu podrška, da dođu u velikom broju i uz njih ćemo sigurno biti motivisani­je i bolje na terenu.

Dva derbija na rasporedu

Utakmicama 26. kola nastavlja se Prva liga RS-A u fudbalu, a ovo kolo donosi dva velika derbija u kojima se sastaju Sloga i Krupa, te Zvijezda 09 i Sloboda.

Sve utakmice igraju se u subotu od 16.30, sa izuzetkom meča u Banjoj Luci, koji se igra u utorak od 17 sati, a sastaju se: PRNJAVOR: Ljubić - Slavija, FOČA: Sutjeska - Kozara, BIJELJINA: Zvijezda 09 - Sloboda (NG), DOBOJ: Sloga - Krupa, ZVORNIK: Drina - Borac (KD), JANJA: Podrinje - Budućnost (P), OMARSKA: Omarska - Tekstilac, BANJA LUKA: Željezniča­r ST - Alfa Modriča.

 ?? / N/FSBIH ?? Iman Dumanjić: Očekujem da navijači budu naša podrška
/ N/FSBIH Iman Dumanjić: Očekujem da navijači budu naša podrška
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina