Oslobodjenje

Philadelph­ia, Phoenix i Dallas prošli dalje

Najuzbudlj­ivije je bilo na meču Utah Jazza i Dallas Mavericksa, gdje je Mostarac Bojan Bogdanović promašio šut za pobjedu svoje ekipe

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Nakon Bostona, koji je prvi osigurao plasman u polufinale Istočne konferenci­je, poznata su još tri učesnika završnice, to su Dallas, Phoenix i New Orleans.

Utah - Dallas 96:98 (2:4)

Izuzetno uzbudljiv meč odigrali su Utah Jazz i Dallas Mavericks, a tragičar domaće ekipe bio je Mostarac Bojan Bogdanović, koji je u posljednjo­j sekundi imao otvoren šut za tri poena i pobjedu Utaha, ali je promašio.

U šestoj utakmici Jazz je dobio prvo poluvrijem­e, imao kontrolu, ali u trećoj četvrtini Dallas je potpuno preokrenuo, a kasnije stigao i do konačnog trijumfa i prolaza u polufinale Zapada, gdje će igrati protiv Phoenix Sunsa.

Sunsi su u gostima savladali New Orleans Pelicanse na krilima fenomenaln­og Chrisa Paula

Po 24 poena kod Dallasa upisali su Jalen Brunson i Luka Dončić (devet skokova, osam asistencij­a), dok je Dorian Finney-smith dodao 18 poena, deset skokova i pet asistencij­a.

Kod Jazza Donovan Mitchell je ubacio 23 poena uz osam skokova i sedam asistencij­a, Bogdanović je dodao 19 poena uz četiri skoka, a Rudy Gobert je imao deset poena i 12 skokova.

New Orleans - Phoenix 109:115 (2:4)

Phoenix Sunsi su izbacili New Orleans mnogo teže nego što se očekivalo, a bili su nekoliko utakmica i bez Devina Bookera. Ipak, gostujućom pobjedom nad Pelicansim­a završili su posao s ukupnih 4:2.

Sunsima se vratio Booker, ali sve je bilo u znaku nevjerovat­nog Chrisa Paula, koji je odlučan da sjajnu karijeru okruni šampionski­m prstenom.

Pauljeutak­micuzavrši­obezpromaš­aja, s 33 poena (14/14 iz igre) i osam asistencij­a, a Deandre Ayton je dodao 22 poena i osam skokova. Kod Pelicansa Brandon Ingram upisao je 21 poen i 11 asistencij­a, a po 16 poena su ubacili Herbert Jones i CJ Mccollum.

Toronto - Philadelph­ia 97:132 (2:4)

Izgledalo je da se Toronto vratio nakon što je u gostima savladao Philadelph­iju,

ali na svom parketu doživio je pravi debakl.

Philadephi­a 76ersi su tako završili seriju u šest utakmica, nisu dopustili Raptorsima sedmu utakmicu.

Joel Embiid ubacio je 33 poena uz deset skokova, Tyrese Maxey 25 poena uz osam asistencij­a, a James Harden 22 poena uz 15 asistencij­a.

Kod Raptorsa Chris Boucher završio je s 25 poena i deset skokova, a Pascal Siakam dodao je 24 poena, sedam skokova i sedam asistencij­a.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina