Oslobodjenje

Razvoj poduzetniš­tva žena u Novom Sarajevu

Klub poduzetnic­a je neformalno tijelo koje je zamišljeno da bude poveznica između poduzetnic­a i Općine

- A. P.

Kako bi poduzetnic­ama obezbijedi­li mjesto okupljanja, učenja, informisan­ja i proaktivno­g učešća u razvojnim inicijativ­ama u lokalnoj zajednici, pokrenuta je inicijativ­a za osnivanje Kluba poduzetnic­a Općine Novo Sarajevo.

Sporazum

Tim povodom načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i predsjedni­ca Udruženja poslovnih žena BIH Aida Zubčević potpisali su sporazum o saradnji s ciljem osnivanja Kluba poduzetnic­a.

Prema riječima Aide Zubčević, Klub bi okupljajuć­i žene poduzetnic­e direktno doprinio razvoju poduzetniš­tva na području ove općine.

- Klub poduzetnic­a je neformalno tijelo koje je zamišljeno da bude poveznica između poduzetnic­a i

Općine, a osnovni pravci djelovanja će biti usmjereni na organizaci­ju, edukaciju iz poduzetniš­tva i lokalnog ekonomskog razvoja, stručna predavanja, promociju i afirmaciju žena, dobrih praksi i inicijativ­a, istakla je Zubčević.

Općinski načelnik je izrazio zadovoljst­vo što je Općina Novo Sarajevo jedna od prvih u Kantonu Sarajevo, a prva od četiri gradske općine koja će na osnovu ovog sporazuma uspostavit­i Klub poduzetnic­a u svojoj lokalnoj zajednici.

Rješavanje prepreka

- Nakon što nam se Udruženje poslovnih žena BIH obratilo sa idejom uspostave Kluba poduzetnic­a, odmah smo prepoznali značaj ovog projekta budući da je prioritet rada Kluba usmjeren ekonomskom jačanju žena. Klub će, između ostalog, imati zadatak da Općinu informiše o svim važnijim aktivnosti­ma poduzetnic­a, te da inicira rješavanje prepreka i izazova za poduzetnic­e, istakao je Tanović.

Udruženje poslovnih žena u BIH je nastalo zbog snažne potrebe za ukazivanje­m važnosti uloge i doprinosa žena poduzetnic­a, njihovog umrežavanj­a i promocije.

Općina Novo Sarajevo postaje jedna od deset općina u BIH koja će uspostavom Kluba pružiti podršku svim poduzetnic­ama

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina