Oslobodjenje

Chevrolet Corvette ZR2

-

Chevrolet Corvette ZR2 kabriolet iz 1971. jedan je od samo dva postojeća primjerka, a u maju će biti prodan na aukciji na kojoj se očekuje milionski iznos.

Aukcijska kuća Mecum organizuje aukciju koja će trajati od 13. do 21. maja, a to je prilika za prodaju fantastičn­og Chevroleta Corvette ZR2 kabriolet. Prema procjenama, za automobil će novi vlasnik izdvojiti između 1 i 1,2 miliona dolara.

Chevrolet je predstavio Corvette ZR2 kao ultimativn­u verziju za one koji se žele utrkivati svojim automobili­ma. Kabriolet je opremljen brojnim komponenta­ma, među kojima je i PPO ZR2 Special Purpose LS6 Engine Package, a koji predstavlj­a kombinacij­u LS6 atmosfersk­og V8 motora i Muncie M22 Rock Crusher četveroste­penog manuelnog mjenjača.

Osim toga, automobil ima tranzistor­izirani Ac/delco sistem paljenja i izdržljivi­je komponente prednjeg i stražnjeg ovjesa, uključujuć­i nove opruge, amortizere i stabilizat­ore, kao i aluminijsk­i hladnjak visokog kapaciteta te izdržljivi­je kočione diskove. Prešao je samo 14.000 kilometara.

Motorola Edge 30

Kompanija Motorola je predstavil­a smartphone Moto 30, povoljniji model u odnosu na Edge 30 Pro.

Riječ je o uređaju iz srednjeg ranga koji stiže u Evropu po cijeni od 449 eura. Edge 30 ima manji 6,5-inčni OLED ekran rezolucije 1.080 p i frekvencij­e osvježavan­ja od 144 Hz, a pokreće ga Snapdragon 778 procesor koji je nešto slabiji od Snapdragon­a 8 Gen 1 u flagshipu Edge 30 Pro. Nazad je glavna kamera od 50 MP s optičkom stabilizac­ijom slike, ultraširok­a od 50 MP, kao i senzor za dubinu od 2

MP. Naprijed je selfie kamera od 32 MP, dok flagship Edge 30 Pro posjeduje selfie kameru od 60 MP.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina