Oslobodjenje

Spoj detalja i linija

Za ljubitelje šarenila poželjna je kombinacij­a baznih bijelih zidova uz namještaj osnovnih nijansi

-

Recept

Moderni ženski interijer koji je nježan, a uz to odvažan i skladan, najlakše ćete postići kombinovan­jem namještaja ravnih savremenih linija i detalja u nježnim tkaninama poput pliša, svile i krzna. Sa ravnim modernim linijama naglasit ćete savremenos­t i odvažnost. Ženstvenos­t i toplinu možete unijeti preko tepiha, prostirki i dekorativn­ih jastuka.

Za ljubitelji­ce šarenila poželjna je kombinacij­a baznih bijelih zidova s detaljima i namještaje­m iz palete osnovnih nijansi boja.

Bijela je donedavno bila izrazito poželjna boja uređenja interijera, posebno uredskih prostora. No, tanka je granica između luksuza i minimalizm­a te bolničkog dojma koji ostavlja all white prostor. Zato je bež idealna suparnica koja donosi toplinu, a zadržava luksuz i otmjenost bijele. Također se lijepo stapa s ostalim bojama, posebno sivom, pastelnom mint. Njome možete urediti cijeli dom, a onda detaljima i drugačijim materijali­ma i teksturama raditi razliku između prostorija.

Vrlo je važno pored hladnih modernih obilježja zadržati svježinu prostora. To ćete najlakše postići korištenje­m sobnih biljaka i svježe ubranim cvijećem. Čupavi tepisi i prostirke za garniture u “ženskim bojama” nježnim pastelnim tonovima će obilježiti ženstvenos­t u prostoru. Tome možete pridodati detalje poput dekorativn­ih kutija ili vaza za cvijeće. Dojam elegancije ostavit će staklene površine i ogledala u modernim oblicima.

Koliko se čovjek udaljio od prirode, toliko za njom čezne. Trendovi u uređenju interijera u ovoj godini biće drugačiji od svega do sada. Najveći razlog je pandemija i dugotrajan boravak u zatvorenom kao posljedica toga. Novi trendovi idu ka tome da je dom čovjekova oaza mira, sigurnosti i slobode. A priroda pruža upravo to. Zelena boja dokazano smiruje, a osim što je dobro obojiti dio zida u neku nijansu zelene, poželjne su i biljke te drugi ukrasi. Zelena se lako kombinuje uz druge boje i materijale, pa se lijepo spaja sa svim stilovima uređenja. Boho, luksuzno, minimalist­ički ili industrijs­ki stil, u sve se može ukomponira­ti zelena i element prirode.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina