Oslobodjenje

Morant sa sirenom promašio za pobjedu

U prvom meču druge runde play-offa NBA lige Milwaukee je pobijedio Boston u gostima, a Golden State Memphis

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T.

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 89:101 (0-1)

Milwaukee Bucksi iskoristil­i su lošiju napadačku večer Boston Celticsa koji nisu bili u dobrom ritmu. Celticsi su jedini metlom prošli prvu rundu, lakše od očekivanja pomeli su Netse, no to čekanje druge runde kao da ih je malo izbacilo iz kolosijeka. Solidno su krenuli, ali Bucksi su odlično reagovali u završnici prve četvrtine, preuzeli vodstvo i kasnije bilo dominantni­ji protivnik.

Dosta loša šuterska večer za Celticse koji su iz igre šutirali tek 33 posto. Svi osim Roberta Williamsa (3/6) koji su ispucali šest ili više lopti bili su na ispod 50 posto šuta,

Milwaukee Bucksi iskoristil­i su lošiju napadačku večer Boston Celticsa koji nisu bili u dobrom ritmu

njih čak sedmorica. Kod Bucksa i dalje nema Khrisa Middletona, a Jrue Holiday ubacio je 25 poena uz devet skokova, Giannis Antetokoun­mpo 24 poena uz 13 skokova i 12 asistencij­a, dok je Bobby Portis ubacio 15 poena te upisao 11 skokova. Kod Bostona Jayson Tatum ubacio je 21 poen uz šest skokova, a Al Horford (12 skokova) i Jaylen Brown (devet skokova) dodali su po 12 poena.

Memphis - Golden State 116:117 (0-1)

Odličnu utakmicu odigrali su Grizzliesi i Warriorsi, Golden State je odnio pobjedu, a sa sirenom nije ubacio Ja Morant. U vrlo zanimljivo­m dvoboju Warriorsi su ostali još u prvom poluvremen­u bez isključeno­g Draymonda Greena, koji je napravio grub prekršaj na Clarkeu, ali u drugom poluvremen­u ipak su se vratili iz minusa i slavili.

Završnica je bila vrlo zanimljiva. Tricom Klaya Thompsona Warriorsi su poveli 117:116 37 sekundi prije kraja nakon čega Memphis ne koristi svoj napad. Napravili su domaći brzi prekršaj nad Thompsonom koji 6,7 sekundi prije kraja promašuje oba bacanja, činilo se da su Grizzliesi izbacili loptu van nakon skoka, ali suđena je mrtva lopta.

Jaren Jackson dobio je skok protiv Andrewa Wigginsa, a minuta odmora pozvana je 3,6 sekundi prije kraja. Išlo se na Moranta, koji je u punoj brzini otišao u prodor, Warriorsi su ga dobro zatvorili i iz teške pozicije ipak nije uspio položiti loptu u koš.

Jordan Poole odigrao je još jednu sjajnu utakmicu s 31 poenom, osam skokova i devet asistencij­a, a Stephen Curry dodao je 24 poena. Kod Memphisa Morant je upisao 34 poena, deset asistencij­a i devet skokova, dok je utakmicu karijere u doigravanj­u odigrao Jackson s 33 poena i deset skokova.

Posljednje vijesti Evropsko-mediterans­ki seizmološk­i centar

(EMSC) je objavio kako je područje Stoca sinoć pogodio novi zemljotres jačine 2.6 stepeni po Richteru. Ovakav tip zemljotres­a bilježe seizmograf­ski uređaji, no većina ljudi ih uopšte ne osjeti.

Direktor Svjetskog programa

za hranu pri UN-U u Njemačkoj Martin Frick upozorio je da se milioni tona ukrajinsko­g žita nalaze u lukama koje je ruska vojska blokirala.

Od danas prestaju

da važe sve mjere kontrole i ograničenj­a za ulazak u Srbiju vezana uz Covid-19, a istovjetnu mjeru ranije je donijela i Hrvatska.

Igosi slabi u Ljubljani

Cedevita Olimpija bila je bolja od Igokee u prvom meču playoffa regionalne košarkaške ABA lige. Ljubljanča­ni su na domaćem terenu pobijedili Igokeu 93:79 (29:26,25:21,19.18,20:14). Domaća ekipa je vodila većim dijelom meča, a Igokea je konstantno bila u igri do sredine posljednje četvrtine. Imali su dva napada da dođu do egala, nisu pogodili za tri.

Onda domaći tim pravi seriju 11:0 i dolazi do pobjede. Nije Igokea imala rješenja za bekove Cedevita Olimpije Ferela i Pullena, koji su kombinovan­o postigli osam trojki. Na kraju Jacob Pullen je imao 21, Zoran Dragić 18, Jogi Ferel 17, Zek Ogast 13, Edo Murić 11 poena. U ekipi Igokee Dalibor Ilić postigao je 19 poena, 12 skokova, Stevens i Robinson po 13, a Jošilo 12 poena. Drugi meč je na programu sutra u Laktašima.

 ?? / EPA ?? Aktuelni prvaci Bucksi bili su odlični u prvom susretu
/ EPA Aktuelni prvaci Bucksi bili su odlični u prvom susretu
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina