Oslobodjenje

Eintracht i RB Leipzig žele njemačko finale

-

ostvariti u karijeri, nadam se da će sljedeći korak biti igranje u jednoj od najjačih evropskih liga. Također, želim ostvariti uspjeh sa reprezenta­cijom, otići na Euro ili Svjetsko prvenstvo, to je moj najveći san, dodao je Amir, te istakao koje igrače najviše cijeni.

- Edin Višća i Anthony Nwakaeme iz Trabzonspo­ra su igrači koje najviše poštujem, kao i timske kolege Ibrahima Šehića i Abdulkerim­a Bardakçıja.

Nakon prvih utakmica polufinala Evropske lige i Konferenci­jske lige niti jedna ekipa nije napravila prednost koja će joj garantovat­i siguran revanš, pa nas u revanšima čeka dosta uzbuđenja.

Najbolji rezultat ima njemački Eintracht iz Frankfurta, koji je u prvoj utakmici u Londonu savladao West Ham 2:1.

- S našim navijačima na tribinama od prve sekunde meča krenut ćemo na pobjedu i naš pristup bit će izuzetno napadački. Treba nam još bolji nastup nego u prvoj utakmici, rekao je trener Eintrachta Oliver Glasner.

West Ham je pokazao da igra čak i bolje u gostima.

- Nismo igrali dovoljno dobro u Londonu, ali još smo u igri, ništa nije riješeno. Nadam se da će Michail Antonio biti dovoljno spreman za utakmicu, on nam je izuzetno bitan, potrebni su nam golovi. Šanse koje dobijemo moramo iskoristit­i, izjavio je David Moyes, trener engleskog tima.

EINTRACHT: Trapp, N’dicka, Tuta, Hinteregge­r, Knauff, Jakić, Sow, Kostić, Kamada, Hrustic, Borré.

WEST HAM: Areola, Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell, Souček, Rice, Bowen, Lanzini, Fornals, Antonio.

RB Leipzig je u finišu utakmice došao do trijumfa protiv Rangersa, 1:0, a sada ga čeka prepuni stadion u Glasgowu.

- Gledali smo dosta mečeva Leipziga i oni su spremni napraviti velike stvari. Izvrstan su tim, ali dat ćemo sve od sebe da izborimo plasman u finale, poručio je Giovanni van Bronckhors­t, trener Rangersa.

U Leipzigu vjeruju kako će ostati neporaženi u Škotskoj.

- Idemo u Glasgow bez straha, puni optimizma. Uživanje je igrati na stadionima koji imaju takvu atmosferu. Ibrox je specijalan i sretni smo što ćemo biti tamo, rekao je trener njemačkog tima Domenico Tedesco.

Marseille, za koji nastupa naš reprezenta­tivac Sead Kolašinac, u Konferenci­jskoj ligi dočekuje Feyenoord nakon što je u prvom meču u Nizozemsko­j poražen 2:3. Francuski tim treba trijumf.

- Moramo ih potisnuti na njihovu polovinu terena, dominirati u posjedu lopte i kontrolira­ti utakmicu. To smo odlično radili tokom sezone i zato smo ovako daleko stigli, rekao je trener Marseillea Jorge Sampaoli.

Roma dočekuje Leicester nakon 1:1 u prvom meču koji se igrao u Engleskoj.

Parovi uzvratnih utakmica polufinala­evropskeli­ge:eintracht-west Ham (21) - prva utakmica 2:1, Rangers - RB Leipzig (21) - 0:1.

Parovi uzvratnih utakmica Konferenci­jske lige: Roma - Leicester (21) - 1:1, Marseille - Feyenoord (21) - 2:3.

 ?? / EPA ?? Zouma (West Ham) i Borre (Eintracht) imat će nove duele
/ EPA Zouma (West Ham) i Borre (Eintracht) imat će nove duele
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina