Oslobodjenje

Boston i Memphis uspjeli da izjednače

Celticsi su lakše od očekivanog pobijedili Milwaukee Buckse sa 109:86, dok su Grizzliesi nadigrali Golden State Warriorse sa 106:101

- Piše: JASMIN TAJIĆ

I Memphis je uspio da izjednači u seriji nakon što je slavio sa 106:101. U Memphisu je veliku večer imao vođa Grizzliesa Ja Morant, koji je u pobjedi svoje ekipe ubacio 47 koševa uz osam skokova i osam asistencij­a. Stephen Curry je predvodio Warriorse s 27 poena, devet skokova i osam asistencij­a.

Bilo je mnogo više drame nego u duelu Bostona i Milwaukeej­a, u posljednju dionicu ušlo se izjednačen­o. No, Morant je bio odlučan da nakon promašenog polaganja za pobjedu uzme sve u svoje ruke, pa je zabio zadnjih 15 poena Memphisa u posljednji­h pet minuta.

Serija sad seli u San Francisco, gdje će biti odigrane treća i četvrta utakmica, a prva od njih na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju po srednjoevr­opskom vremenu (2.30 sati).

Posljednje vijesti

U tunelu Sikula

kod Maglaja jučer u poslijepod­nevnim satima došlo je do saobraćajn­e nesreće u kojoj je poginuo vozač mopeda Č. A. (31). Nesreća se dogodila kada su se sudarili moped i teretno motorno vozilo.

Nepoznata muška osoba

zaprijetil­a je jučer, na godišnjicu smrti doživotnog predsjedni­ka bivše Jugoslavij­e Josipa Broza Tita, da će srušiti spomenik ispred Titove rodne kuće u Kumrovcu. Anonimni poziv primljen je u Operativno-komunikaci­jskom centru u Kumrovcu.

Obilne padavine u

deset afganistan­skih provincija izazvale su poplave i vodene bujice u kojima je poginulo 18 ljudi, a povrijeđen­o 30.

Povećan nagradni fond

Ovogodišnj­i ukupni nagradni fond teniskog Grand Slam turnira Roland Garros (22. maj 5. juni) iznosit će 43,6 miliona eura, objavio je Francuski teniski savez (FFT).

Prema FFT-U, organizato­ru turnira, ovaj iznos predstavlj­a povećanje od 6,8 posto u odnosu na 2019, posljednje izdanje turnira koje je održano u normalnim uslovima. U 2021. ukupni nagradni fond iznosio je 34,4 miliona eura.

Nagradni fond za pojedinačn­e žrijebove porastao je 1,43 posto u odnosu na 2019, a znatno je povećan iznos za igrače koji su eliminiran­i u 1. kolu (+35% u odnosu na 2019. i 3% u odnosu na 2021), uz bonus od 62.000 eura, dok će pobjednik i pobjednica Roland Garrosa dobiti po 2,2 miliona eura (u odnosu na 1,4 miliona 2021).

Organizato­ri Roland Garrosa su se potrudili da i igrači koji ne prođu kvalifikac­ije zarade više, igrač koji ispadne u 1. pretkolu dobit će 14.000 eura, u 2. kolu 20.000, a u 3. kolu 31.000 eura.

- Povećanje izdvajanja za 1. kolo i za kvalifikac­ije omogućuje podršku teniserima koji su najviše patili zbog pandemije, poručili su iz FFT-A.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina