Oslobodjenje

Ćiri Blaževiću ključ i povelja Travnika

Legendarno­m treneru priznanja su uručena na humanitarn­om susretu bh. i hrvatskih zvijezda u vezirskom gradu

- J. T.

Humanitarn­a utakmica za dvije škole u Travniku između reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e i Hrvatske protekla je u istinskom spektaklu i nogometu, a legendarno­m Miroslavu Ćiri Blaževiću uručeni su ključ i povelja Općine Travnik.

Dani EU u BIH

Utakmica u kojoj je rezultat bio u drugom planu donijela je mnogo radosti gledaocima na travničkoj Piroti koji su velikim aplauzom pozdravili učesnike obje selekcije, ali i Ćiru Blaževića kojem je jučer svečano uručena povelja o imenovanju za počasnog građanina Travnika kao i ključ Općine.

Prisutnima se obratio i šef Delegacije EU u BIH Johann Sattler koji je poslao veoma inspirativ­nu poruku te dodao da je ovim događajem zvanično počelo obilježava­nje bogatog programa Dana EU u Bosni i Hercegovin­i.

Organizato­r događaja Ivica Džambas je kazao da je ovo danas u Travniku život, a ne suživot.

- Mi ne trebamo suživot, mi trebamo život i druženje, kazao je Džambas te Sattleru i drugim gostima iz Hrvatske i BIH uručio potpisane lopte i dresove.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović se zahvalio humanim zvijezdama koje su došle i počastile ih prisustvom.

- Neke od njih dugo nismo vidjeli, zahvaljuje­mo se i reprezenta­ciji Hrvatske koja nas je obradovala svojim plasmanima i ponosni smo kao njihove komšije zbog njihovih rezultata. Ovako će BIH izgledati kao punopravna članica EU. Nije vrijeme za politiku, ali danas šaljemo poruku da se mogu rješavati bilo kakva pitanja u regionu na ovaj način. Suživot ne, već život kako smo i naučili, kazao je Dautović.

Brojne zvijezde koje su jučer bile u Travniku iz Hrvatske i Bosne i Hercegovin­e bile su sretne što su imale priliku odazvati se ovom događaju i dati doprinos. Na jednoj strani asovi poput Papca, Šabića, Musića, Glavaša, Mujčina, Škore, Muslimović­a, Bolića, Bišćevića, Grujića, Brašnića, a na drugoj Olić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Niko Kranjčar, Boris Živković, Mate Neretljak i drugi. Sav prihod od utakmice biće proslijeđe­n za Katolički školski centar Petar Barbarić i za Srednju školu Travnik u izgradnji.

Hat-trick

Utakmica je završena rezultatom 5:5. Hadžić je postigao hat-trick za BIH, a po gol su zabili Tuka i Glavaš iz penala. Po dva gola za Hrvatsku su postigli Olić i Vlaović, dok je mrežu domaćina tresao i Kuprešić.

Nije vrijeme za politiku, ali šaljemo poruku da se mogu rješavati bilo kakva pitanja u regionu na ovaj način, kaže Kenan Dautović

 ?? / MUHAMED TUNOVIĆ ?? Spektakl na stadionu Pirota
/ MUHAMED TUNOVIĆ Spektakl na stadionu Pirota

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina