Oslobodjenje

Borcu fali pobjeda za titulu prvaka

Banjalučki rukometaši su pobijedili visočku Bosnu i u naredna četiri kola im treba još samo jedan trijumf

- JASMIN TAJIĆ

Još samo jedna pobjeda u preostala četiri kola, nakon trijumfa nad Bosnom iz Visokog sa 31:26, ostala je rukometaši­ma Borca m:tel da ovjere titulu novog šampiona BIH.

Prednost

Kao što se i očekivalo, izabranici Mirka Mikića rutinski su savladali starog rivala iako na početku meča nije djelovalo da će tako i biti. Visočani su poveli sa 2:0, pa sa 7:4, ali Borac uspijeva da preokrene do 21. minute i povede sa 10:9. Do kraja prvog poluvremen­a izabranici Mirka Mikića uvećali su prednost i na odmor otišli sa četiri gola viška, 15:11.

U prvih 10 minuta nastavka vidjeli smo reviju golova na obje strane, da bi u 43. minutu Banjalučan­i nametnuli svoj ritam i prvi put došli do sedam golova prednosti, 25:18. Do kraja susreta domaći su zadržali prednost i rutinski slavili novu pobjedu.

Prvi strijelac u pobjedničk­om timu bio je Vlado Draganić sa sedam golova. Kod Bosne je Almir Osmanhodži­ć postigao isti broj pogodaka.

Prošlog vikenda Borac je doživio prvi poraz u sezoni i to od Izviđača, koji je i u 26. kolu pokazao da igra u odličnoj formi. Popularni skauti su u gostima deklasiral­i Slogu (Gornji Vakuf/ Uskoplje) sa 42:30. U prvih 20 minuta ekipe su se smjenjival­e u vodstvu, a onda su skauti napravili sjajnu seriju u završnici poluvremen­a i na odmor otišli sa 21:16. U nastavku meča na terenu je postojala samo jedna ekipa (Izviđač), koja je slavila pobjedu od 12 golova razlike. Najefikasn­iji kod skauta bio je Milan Vukšić sa devet golova, dok je kod domaćih Goran Biljaka pogađao isto toliko puta.

Domaćim porazom od Konjuha (27:29), sarajevska Bosna oprostila se od elitnog ranga bh. rukometa, te će naredne sezone igrati u federalnoj ligi

Slavlje Gračanice

Rezultati 26. kola Premijer lige BIH za rukometaše: Krivaja Vogošća 24:20, Sloga (GV/U) - Izviđač 30:42, Borac - Bosna Ekoenergij­a 31:26, Leotar - Maglaj 32:24, Iskra Gračanica 28:32, Bosna (S) - Konjuh 27:29, Sloga (D) - Gradačac 31:19. Slobodna ekipa: Sloboda.

Poredak: Borac 42 boda, Sloboda 35, Izviđač 30, Leotar 30, Gračanica 29, Vogošća 26, Krivaja 23, Konjuh 22, Sloga (D) 21, Maglaj 21, Gradačac 19, Bosna Ekoenergij­a 19, Iskra 17, Sloga (GV/U) 16, Bosna (S) 14.

 ?? ?? Odlična je igra crveno-plavih
Odlična je igra crveno-plavih
 ?? ?? Bh. odbojkašic­e su u eliti
Bh. odbojkašic­e su u eliti
 ?? ?? Igosi su poraženi u dva meča od Cedevita Olimpije
Igosi su poraženi u dva meča od Cedevita Olimpije

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina