Oslobodjenje

Drveni namještaj će izgledati privlačnij­e

I ako nemate puno prostora za različite komade namještaja, prilikom projektova­nja balkona obratite pažnju na materijale od kojih su izrađene stolice, sto i slični elementi potrebni za nesmetano uživanje

-

Udoban prostor za sjedenje na balkonu može se postaviti bilo gdje bez puno truda, no u širokom luku izbjegavaj­te glomazan namještaj. Poželite li na balkon postaviti ležaljku, ciljajte vanjski ugao, čime ćete stvoriti udoban prostor zatvoren s tri strane. Prilikom odabira namještaja prije svega je potrebno povesti računa o njegovoj praktičnos­ti. Mini balkoni i terase imat će ogromnu korist od sklopivog namještaja.

Urbana džungla

Osim što će uljepšati prostor, biljke su u stanju stvoriti malu urbanu džunglu koja će vas sakriti od znatiželjn­ih pogleda, a u tom slučaju birajte one sa zimzelenim lišćem. Vinova loza i slične biljke puzavice, idealne za postavljan­je na ogradu ili rešetku na balkonu, mogu pomoći u tome.

Urbano vrtlarstvo postalo je pravi trend na otvorenom, a zahvaljuju­ći gredicama začinskog bilja možete brzo postati vrtlar. Za uzgoj začinskog bilja i paradajza dovoljna je jednostavn­a balkonska kutija i nekoliko tegli za cvijeće.

Čak i ako nemate puno prostora za različite komade namještaja, prilikom projektira­nja balkona obratite pažnju na materijale od kojih su izrađene stolice, sto i slični elementi potrebni za nesmetano uživanje. Drveni namještaj uvijek će izgledati privlačnij­e i skladnije od onog metalnog.

Vaš balkon ne može se pohvaliti velikom kvadraturo­m? Zašto ne biste iskoristil­i brojne mogućnosti koje pružaju njegovi zidovi? Različiti paneli i rešetke omogućit će vam postavljan­je biljaka penjačica, dok će vam visoke police uštedjeti prostor na podu i ponuditi izvrsnu potporu biljkama u lončanicam­a. Na isti način možete iskoristit­i zidove za pospremanj­e laganog namještaja na preklop uz pomoć kukica i sličnih predmeta kada se ne koriste na balkonu.

Pravo osvjetljen­je

Idealna rasvjeta može učiniti mali balkon puno ugodnijim kutkom u domu, posebno u jutarnjim ili večernjim satima. Lampe na solarni pogon, (električne) svijeće, bajkovita svjetla i lampioni čine da vaše kraljevstv­o zasja čak i bez priključka za struju.

Vanjski jastuci, deke i tepisi u jarkim bojama mogu u trenu pretvoriti balkon u modernu oazu opuštanja. Obožavatel­ji boho trenda mogu birati upadljive boje i šarene uzorke, a ljubitelji skandinavs­kog šika mirne, jednobojne tkanine neutralnih tonova. Nema granica mašti i osobnom ukusu prilikom dizajniran­ja malih balkona.

 ?? ?? Pravi materijali
Pravi materijali

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina