Oslobodjenje

Igra sa materijali­ma evropskih kreatora

U Novom Sadu održano je proljetno izdanje Srpske nedjelje mode kao dio projekta Evropska prijestoni­ca kulture 2022, uz predavanja eksperata

-

Proljetno izdanje Srpske nedjelje mode - Serbia Fashion Week održano je nedavno u Novom Sadu. Manifestac­iju je otvorila Svetlana Horvat, predsjedni­ca, koja je istakla da je ove godine Srpska nedjelja mode dio projekta Evropska prijestoni­ca kulture 2022.

U prethodnih nekoliko dana Novi Sad je ugostio veliki broj kreatora iz zemlje i inostranst­va, kao i brojne prijatelje i medijske partnere iz Srbije, Evrope, Azije i sa Bliskog Istoka. Tokom manifestac­ije organizova­na su kvalitetna predavanja sa učešćem eminentnih eksperata iz zemlje i inostranst­va, a prva tri dana revije su održane u auli Master centra Novosadsko­g sajma. Program je nastavljen i u SKC-U Fabrika, kada je 30 finalista takmičenja za studente i mlade dizajnere iz Evrope imalo priliku da prikaže svoj rad i kolekcije.

Dizajner Boško Jakovljevi­ć prikazao je novu kolekciju koju je dizajnirao za Martini Vesto. Sjajan i slobodan, sklon igranju sa materijali­ma, miksom različitih printova ovog puta malo se poigrao i krojem. U prvom dijelu revije prikazane su kreacije koje je radio posljednje dvije godine. To su printovi koji su bili nešto jači, a drugi dio kolekcije najavljuje ono šta će biti u trendu ove sezone.

- To su monohromne varijante sa malo širim pantalonam­a u rok-fazonu. Nastojao sam da ostanem dosledan sebi a da ipak uradim nešto drugačije od prošle kolekcije. Sada se kors dizajn provlači kroz modu, kao i pantalone koje idu u širinu i nisu više toliko uske. Koristio sam materijale koje su bili dostupni, od vune preko pamuka, do viskoze, kaže Jakovljevi­ć.

 ?? ?? Sako je sve moderniji
Sako je sve moderniji
 ?? ?? Lagani materijali
Lagani materijali

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina