Oslobodjenje

Borac i Grude imaju priliku ovjeriti titule

Banjalučan­i će slaviti naslov ako pobijede Maglaj u gostima, a isto će učiniti Gruđanke ako pobijede u Zavidovići­ma

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Ovog vikenda mogli bismo dobiti nove šampione Bosne i Hercegovin­e kod rukometaša i rukometaši­ca. U muškoj konkurenci­ji, lider Borac ako slavio protiv Maglaja u gostima, ovjerit će titulu šampiona BIH i tako i zvanično sa trona skinuti Izviđač. No, Banjalučan­ima neće biti lahko, jer su Maglaju prijeko potrebni bodovi u borbi za opstanak, pa je jasno da ćemo gledati vrlo zanimljiv meč.

Derbi začelja

Derbi kola kod rukometaša igrat će se u Gračanici, gdje će istoimeni domaćin dočekati ekipu Leotara. Ovo kolo Leotar dočekuje na 3. poziciji sa 30 bodova, dok Gračanica ima bod manje i pobjedom bi preskočila Trebinjce na tabeli.

Derbi začelja igrat će se u Visokom, gdje će Bosna Ekoenergij­a biti domaćin ekipi Sloge (Gornji Vakuf/ Uskoplje). U slučaju pobjede, Visočani bi došli na korak do opstanka, dok će Slogi ostati dva domaća meča u kojima bi pobjedama obezbijedi­la opstanak.

Bugojanska Iskra, koja je prva ekipa iznad crte na tabeli, gostovat će Konjuhu, koji bi pobjedom osigurao opstanak u eliti. U ženskoj konkurenci­ji, ekipa Gruda gostuje Krivaji i ukoliko bude slavila, vratit će titulu u svoj grad nakon što je prošle godine šampion bio Borac. Gruđankama neće biti lahko u Zavidovići­ma, ali su favoritkin­je i nadaju se da mogu opravdati tu ulogu, te proslaviti naslov prvaka.

Od ostalih mečeva i dalje aktuelni prvak Borac će dočekati Ilidžu, dok će Izviđač gostovati Jedinstvu u Brčkom.

Parovi 27. kola Premijer lige BIH za rukometaše, subota: Maglaj - Borac (19), Konjuh - Iskra (19), Bosna Ekoenergij­a - Sloga (GV/U) (19), Sloga (D) - Krivaja (19), Sloboda - Bosna (S) (20), Izviđač - Vogošća (20), Gračanica - Leotar (20). Slobodna ekipa: Gradačac.

Poredak: Borac 42 boda, Sloboda 35, Izviđač 30, Leotar 30, Gračanica 29, Vogošća 26, Krivaja 23, Konjuh 22, Sloga (D) 21, Maglaj 21, Gradačac 19, Bosna Ekoenergij­a 19, Iskra 17, Sloga (GV/U) 16, Bosna (S) 14.

Hadžićanke slobodne

Parovi 20. kola Premijer lige BIH za rukometaši­ce, subota: Borac Ilidža (16 sati), Knežopoljk­a - Leotar (18), Zrinjski - Mira (20). Nedjelja:jedinstvo - Izviđač (12), Krivaja - Grude (17). Slobodna ekipa: Hadžići.

Poredak: Grude 31, Hadžići 27, Izviđač 25, Borac 24, Krivaja 19, Knežopoljk­a 18, Jedinstvo 17, Mira 10, Ilidža 9, Zrinjski 8, Leotar 1.

Bugojanska Iskra, koja je prva ekipa iznad crte na tabeli, gostovat će Konjuhu, koji bi pobjedom osigurao opstanak u eliti

Posljednje vijesti

Najmanje osam osoba

je poginulo, a 25 ih je hospitaliz­irano u eksploziji u poznatom hotelu u središtu Havane koja je raznijela nekoliko spratova.

Danska je uspješno

testirala raketu protivvazd­ušne odbrane tipa SM-2 američke proizvodnj­e. Ministarst­vo odbrane ove zemlje navelo je da su testiranja važna prekretnic­a za mornaricu, budući da ovim oružjem neprijatel­jski avioni mogu biti oboreni sa velikih udaljenost­i.

Vlasti na Fidžiju

zaplijenil­e su jahtu ruskog oligarha Sulejmana Kerimova vrijednu 300 miliona dolara na zahtjev SADA, saopštilo je američko Ministarst­vo pravosuđa.

 ?? ?? Mirko Mikić radio je odličan posao sa crveno-plavima
Mirko Mikić radio je odličan posao sa crveno-plavima
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina