Oslobodjenje

Igman se odvojio na vrhu Prve lige FBIH

Ekipa iz Konjica ostvarila je treću pobjedu zaredom, dok je GOŠK drugi put zaredom remizirao pa je sada razlika četiri boda

- Z. Š.

Sve je izvjesnije da će novi član fudbalske Premijer lige biti Igman. Ekipa iz Konjica ostvarila je treću pobjedu zaredom u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovin­e, u Tomislavu je 2:1 pobijedila Tomislav-grad. Drugoplasi­rani GOŠK je drugi put zaredom remizirao, ovaj put 1:1 u Goraždu, i sada su četiri boda razlike između lidera i drugoplasi­ranog.

Do kraja sezone ostalo je još samo pet utakmica, a Igman ima i nešto povoljniji raspored od rivala. Na gostovanju kod posljednje­plasiranog Tomislava tek su u finišu osigurali trijumf i tri velika boda. Kenan Hreljić je doveo Igman u vodstvo, a izjednačio je Petar Banović. Ipak, u 86. minuti Senad Kašić pogađa za velika tri boda.

Dok je Igman stigao do bodova u posljednji­m minutama, GOŠK ih je izgubio. Ekipa iz Gabele vodila je u Goraždu golom Blaža Boškovića sve do 88. minute, a onda je Damir Hrelja pogodio za 1:1. Bio je ovo debi Denisa Ćorića na klupi GOŠK-A, trećeg trenera Gabeljana u sezoni koji je imenovan prošle sedmice nakon što je otkaz dobio Dženan Hošić.

Rezultati 25. kola m:tel Prve lige Federacije BIH: TRAVNIK: Travnik - Zvijezda 0:0, GORAŽDE: Goražde - GOŠK 1:1, SREBRENIK: Gradina Budućnost 3:2, HADŽIĆI: Radnik Rudar 0:2, TOMISLAV-GRAD: Tomislav - Igman 1:2, BIHAĆ: Jedinstvo - Orašje 3:0. Jučer: DOBOJ KAKANJ: Mladost - Bratstvo, TEŠANJ: TOŠK - Simm Bau.

Poredak: Igman 55, GOŠK 51, TOŠK 46, Budućnost 43, Rudar 40, Bratstvo 38, Gradina 36,Goražde 35, Orašje 33, Zvijezda 27, Radnik 27, Simm Bau 25, Travnik 25, Jedinstvo 22, Mladost 21, Tomislav 16.

Lider je do trijumfa 2:1 protiv Tomislava u Tomislav-gradu došao u posljednji­m minutama pogotkom Senada Kašića

 ?? / EPA ?? Vratili su naslov nakon godinu
/ EPA Vratili su naslov nakon godinu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina