Oslobodjenje

Plivanje za osnovce

-

kojima curi kanalizaci­ja, mile žohari, miševi ili nemaju prozora. Posebno se vodilo računa o sigurnosno­m i higijensko­m aspektu i jednostavn­osti protoka kroz prostor jer će za djecu sve biti nadohvat nogica i rukica, dodala je Hrnjić izrazivši zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli u ovom projektu.

Ukoliko se odazovu sponzori i završe preostali radovi, Centar bi u naredna dva mjeseca trebao preseliti u novi prostor.

Donatori

- Od srca hvala svim donatorima, u novom prostoru je obezbijeđe­no posebno mjesto za tablu gdje će svi oni biti trajno upisani kao učesnici i donatori u rekonstruk­ciji ovog Centra, a na mjestu vidljivom sa ulice. Ponosni smo na rezultate naše zajedničke akcije koja ulazi u završnu fazu, zaključila je Aida Hrnjić, predsjedni­ca Udruženja Colibri.

Općina Centar Sarajevo u proteklom periodu obnovila je i opremila prostorije Centra za izvrsnost u poduzetniš­tvu s ciljem stvaranja HUB prostorija u sklopu ovog centra, a kroz Projekat unapređenj­a efikasnost­i lokalnih usluga u BIH (PIPLS), koji primarno finansira Švedska, a implementi­ra i sufinansir­a UNDP u BIH u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo.

Tim povodom načelnik Općine Centar Srđan Mandić je u prostorija­ma Centra za razvoj poduzetniš­tva ugostio Johannu Strömquist, ambasadori­cu Švedske u BIH, Mirjanu Spoljarić-egger, pomoćnicu generalnog sekretara UN-A, pomoćnicu administra­tora Razvojnog programa UNDP-A i direktoric­u Regionalno­g ureda UNDP-A za Evropu i Zajednicu nezavisnih država, Stelianu Nederu, rezidentnu predstavni­cu UNDP-A u BIH, kao i Stephena Kinlocha, zamjenika rezidentne predstavni­ce UNDP-A u BIH, te im predstavio obnovu i buduću namjenu prostora. - Zahvaljuju­ći ovom partnerstv­u, stvoren je HUB prostor na Gorici koji je namijenjen za startup biznise općine Centar, kao nova vrsta podrške mladim poduzetnic­ima, kazao je Mandić.

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola sa područja Ilijaša dio su ovogodišnj­eg projekta obavezne škole plivanja koju od 9. do 20. maja, prema nastavnom planu, provodi Ministarst­vo za odgoj i obrazovanj­e KS-A. Škola plivanja se realizuje na Olimpijsko­m bazenu na Otoci. Prva je grupa učenika iz OŠ Stari Ilijaš i OŠ “Hašim Spahić”. Učenici iz OŠ Podlugovi i OŠ Srednje školu plivanja će pohađati od 16. do 20. maja. Školu plivanja je pored resornog ministarst­va podržala Općina Ilijaš, kao i roditelji djece.

 ?? ?? Centar Colibri trebao bi biti završen u naredna dva mjeseca
Centar Colibri trebao bi biti završen u naredna dva mjeseca
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina