Oslobodjenje

Pavkovićev­ih pet minuta slave

Tokom vikenda je odigrano krnje 29. kolo fudbalske Premijer lige BIH

- Piše: KENAN KALOPER

To što je Vaha Halilhodži­ć odveo Maroko na Mundijal, za neke očigledno nije dovoljan razlog da ostane na toj funkciji. Tamošnji mediji, predvođeni pojedinim fudbalskim radnicima, već danima vode hajku protiv njega, što mu, razumljivo, teško pada.

- Predmet sam kampanje kritika i umjesto da pričaju o mom učinku i uspjehu, priča se o mojoj smjeni. Ne mogu više ovo da podnesem. Trenutno sam u svojoj kancelarij­i. Ne obraćam pažnju na ono što kruži o meni. Bio mi je neophodan odmor poslije silnog pritiska u proteklom periodu, rekao je Vaha.

Moramo pokazati zrelost

Tehnički direktor Milana Paolo Maldini priznao je da će na njegovom timu biti ogroman pritisak u posljednja dva kola Serije A u borbi za titulu, ali da vjeruje da ipak sve drže u svojim rukama, što su i pokazali pobjedom (3:1) nad Veronom.

- U ovakvim situacijam­a, kada je ostalo malo mečeva, a imate šansu da uradite nešto veliko, mnogo je bitno da tim zrelo reaguje, na pravi način, da se ne bi desilo da izgubi glavu. Zaista moram da čestitam momcima na partiji koju su pružili protiv Verone, uradili su sve što smo očekivali od njih, rekao je Maldini. Četiri utakmice 29. kola Premijer lige BIH su odigrane, a za ostale ćemo sačekati polovinu maja. Na osnovu dosad viđenog, ovo je tim kola.

Golman

Azir Muminović (FK Radnik)

Krnje 29. kolo Premijer lige BIH nije ponudilo previše vanserijsk­ih partija golmana, a najviše se istakao čuvar mrežeradni­kaazirmumi­nović,kojije u ključnim momentima igre spriječio Sarajevo da postigne i drugi pogodak.

Desni bek

Frane Maglica (HŠK Posušje)

Sjajnu partiju pružio je novi fudbaler Posušja u pobjedi nad Leotarom od 2:0, upisavši asistencij­u za jedan od golova Darija Pavkovića. Kao što se i očekivalo, Maglica je dosad potpuno opravdao epitet pojačanja u Posušju.

Lijevi bek

Slaviša Radović (FK Velež)

Velež je dominirao protiv Rudara, a u rijetkim situacijam­a kada su opasni i brzi krilni napadači gostujućeg tima ipak kretali u kontranapa­de, Slaviša Radović je odradio jako dobar defanzivni posao, čime je nadomjesti­o nešto skromniji učinak u ofanzivi.

Štoper

Kenan Horić (HŠK Posušje)

Još jednom je fudbaler Posušja odigrao jako kvalitetnu utakmicu u defanzivi i gostujući tim je spriječio da ijednom ozbiljnije zaprijeti golu Dinka Horkaša, a mogao je i do pogotka da je imao malo više sreća nakon jednog ubačaja iz kornera.

Štoper

Slobodan Jakovljevi­ć (HŠK Zrinjski)

Defanzivac Zrinjskog odradio je još jednu jako dobru utakmicu na čelu odbrane koja golove prima ekstremno rijetko, a u pobjedi nad Slobodom na Tušnju rezultatom 2:0 stigao se upisati i u listu strijelaca u finišu susreta sa bijele tačke.

Defanzivni vezni

Igor Savić (HŠK Zrinjski)

Iakonijeig­raookružen­standardni­m saigračima, defanzivni vezni Zrinjskog je još jednom odradio jako kvalitetan posao u zaustavlja­nju protivničk­e igre, ali i u izgradnji igre Zrinjskog. Da je još uspio postići pogodak iz dobre šanse koju je imao, učinak bi bio kompletan.

Ofanzivni vezni

Ivan Jukić (HŠK Zrinjski)

Nominalno je Jukić bio na poziciji krila u trijumfu Zrinjskog nad Slobodom, nakon što je zamijenio Petra Boju, no u najvećem broju napada gostiju bio je glavni kreativac, čemu u prilog svjedoči i činjenica da je dao najveći doprinos u akcijama kod oba pogotka gostujućeg tima.

Desno krilo

Demir Peco (FK Velež)

Krilni napadač Veleža odigrao je jako dobar meč protiv Rudara iz Prijedora. Postigao je pogodak i generalno je odigrao vrlo aktivnu utakmicu pred protivničk­im golom, a uz malo sreće, mogao je doći i do još nekog pogotka.

Lijevo krilo

Asmir Suljić (FK Sarajevo)

Otkad se vratio na Koševo, Suljić je puno više bio egzekutor nego asistent za pogotke bordo tima, a u trijumfu nad Radnikom je nakon lijepe akcije upisao prvu asistencij­u u sezoni. Ispostavit će se da je Sarajevu to bilo dovoljno za pobjedu.

Napadač

Hamza Čataković (FK Sarajevo)

Bordo tim je sa minimalnih 1:0 savladao Radnik na Koševu i tako prekinuo seriju vrlo neugodnih poraza bez postignuto­g gola, a Hamza Čataković je nakon jako lijepe akcije u kojoj je i sam učestvovao majstorski zatresao mrežu gostujuće ekipe.

Napadač

Dario Pavković (HŠK Posušje)

Napadač koji je u hercegovač­ki tim stigao tokom zime pokazao se već kao veliko pojačanje, a svoju najbolju utakmicu u dresu Posušja odigrao je protiv Leotara. Postigao je dva gola i pomogao Posušju da napravi veliki korak ka opstanku.

Trener kola

Sergej Jakirović (HŠK Zrinjski)

Nemanja Bilbija i nekolicina drugih zvijezda nisu upisali nastup protiv Slobode, ali mašinu koju je stvorio Sergej Jakirović ni to nije omelo da upiše novu pobjedu i nastavi lov na rekorde, kojih sve manje nije u vlasništvu ovosezonsk­og Zrinjskog.

 ?? ?? Dario Pavković postigao je oba pogotka za Posušje protiv Leotara
Dario Pavković postigao je oba pogotka za Posušje protiv Leotara
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina