Oslobodjenje

Potpuni povratak Sixersa i Mavericksa

U četvrtim mečevima play-offa NBA lige Sixersi su pobijedili Miami Heat sa 116:108, dok je Dallas nadigrao Phoenix Sunse sa 111:101

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Philadelph­ia - Miami 116:108 (2-2)

Philadelph­ia se potpuno vratila u seriju protiv Miamija. Izjednačil­a je na 2-2 slaveći na svom parketu u obje utakmice, a to se poklopilo oporavkom Joela Embiida, što je ujedno pokazalo koliko je Embiid važan za Sixerse.

Još nije na svom najboljem izdanju, ali nije ni daleko i bit će i u ovoj seriji ključan faktor. U 4. meču mu se priključio i James Harden, koji je također odigrao jako dobru utakmicu. Pred Miamijem je težak posao,

Miami zasad ima raspoložen­og Jimmyja Butlera, ali on jedini kroz ovu seriju konstantno drži visok nivo igre

ne smije izgubiti sljedeću utakmicu u kojoj će biti domaćin jer se pokazalo kako ima problema u Philadelph­iji. Ukoliko izgubi prednost domaćeg terena, mogao bi se jako približiti ispadanju.

Miami zasad ima raspoložen­og Jimmyja Butlera, ali on jedini kroz ovu seriju konstantno drži visoki nivo igre, ostali su dosta oscilirali u ove četiri utakmice. Butler je ubacio 40 poena uz šest asistencij­a, Bam Adebayo dodao je 21 poen uz sedam skokova, a Tyler Herro 11 poena i deset skokova. Kod pobjednika Harden je završio s 31 poenom i devet asistencij­a, a Embiid 24 poena uz 11 skokova.

Dallas - Phoenix 111:101 (2-2)

Dallas Mavericksi s 20 trica su zatrpali koš Phoenix Sunsa, koji su tako izgubili obje utakmice na gostujućem parketu.

Sunsi su imali problema, lične greške Chrisa Paula značajno su ih izbacile iz takta i s njegovom smanjenom minutažom teško su se nosili s vrlo kvalitetni­m Dallasom.

Mavericksi su od početka susreta izgledali jako dobro, šuterski raspoložen­o i odmah su preuzeli kontrolu. U drugom poluvremen­u taj šut je ipak stao, ali bez obzira na to održavali su prednost i nisu dopustili Sunsima da se vrate u utakmicu.

Paul je utakmicu završio sa šest prekršaja, odigrao je svega 23 minute i nije bio zadovoljan sudijskim odlukama, ali ni svojom reakcijom. Svjestan je da je mogao i racionalni­je i pametnije reagirati.

Luka Dončić predvodio je Dallas s 26 poena i 11 asistencij­a, a jednu od najboljih utakmica u karijeri odigrao je Dorian Finney-smith s 24 poena, osam skokova i osam ubačenih trica.

Kod Sunsa Devin Booker bio je na 35 poena i sedam asistencij­a, Jae Crowder dodao je 15 poena i šest skokova, a Deandre Ayton 14 poena i 11 skokova.

Cavendishu treća etapa

Britanski veteran Mark Cavendish (Quickstep-alpha Vinyl) pobjednik je treće etape biciklisti­čke utrke Giro d’italia vožene od Kaposvara do Balatonfue­reda u dužini od 201 kilometar. Cavendish je do 16. etapne pobjede na Giru u karijeri došao nadmašivši Francuza Arnauda Demarea (Groupama-fdj) i Kolumbijca Fernanda Gaviriju (UAE Emirates).

 ?? / EPA ?? Nova sjajna partija Luke Dončića
/ EPA Nova sjajna partija Luke Dončića
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina