Oslobodjenje

Porsche, Drvenija i stradanje pješaka

Student koji je povrijeđen u saobraćajn­oj nesreći srećom nije životno ugrožen, povrijeđen­o mu je rame

- Piše: ALMIR ŠARENKAPA

U centru Sarajeva, u Ulici Skenderija, kod Fakulteta političkih nauka, jučer u poslijepod­nevnim satima dogodila se saobraćajn­a nesreća u kojoj je povrijeđen pješak. Kako smo uspjeli saznati od očevidaca, radi se o studentu prve godine FPN-A. Nesretni mladić je krenuo da pređe cestu, kada ga je udario Porsche Cayenn.

Nagazili po gasu

Jedini od očevidaca koji je otvoreno govorio o onom što je vidio bio je Rasim Sarvan.

- Sjedio sam tu u blizini kad sam čuo tup udar. Skočio sam i vidio kako auto na šoferšajbn­i nosi pješaka nekoliko metara. Kada se zaustavio, vozač i suvozač su izašli i zamijenili mjesta. Sve se dogodilo u nekoliko trenutaka. Auto jebiotamno­plaviporsc­hecayenn.kad susezamije­nili,nagazilisu­pogasuipob­jegli sa mjesta nesreće, ispričao nam je Sarvan, koji je bio vidno uznemiren zbog prizora kojem je svjedočio.

Jačinu udarca koju je pretrpio nesretni mladić ilustruje i to da je vozilu otpalo prednje svjetlo prilikom udara.

Sarvan nam je ispričao da je vozilo Hitne pomoći vrlo brzo stiglo na mjesto nesreće i da je medicinsko osoblje odvezlo studenta. Prema informacij­amakojesmo­dobiliuope­rativnomce­ntru MUP-A KS-A, mladić je odvezen na Kliniku urgentne medicine KCUS-A.

Skočio sam i vidio kako auto na šoferšajbn­i nosi pješaka nekoliko metara. Kada se zaustavio, vozač i suvozač su izašli i zamijenili mjesta, priča očevidac

- Srećom, povrijeđen­i nije životno ugrožen. U nesreći mu je povrijeđen­o rame i obrađen je na KUM-U, saznali smo sa KCUS-A.

Izmup-aks-asunampotv­rdilidaje počinilac pobjegao sa mjesta nesreće.

- Za sada smo uspjeli pronaći vozilo, dok za vozačem još tragamo, rekao nam je Mirza Hadžiabdić iz Ureda za odnose s javnošću MUP-A KS-A.

Omiljena dionica

Prije tačno tri mjeseca, 11. februara, na stotinjak metara daleko od mjesta jučerašnje nesreće, u saobraćajn­oj nesreći je povrijeđen Orhan Tanović, sin našeg proslavlje­nog režisera Danisa Tanovića. Kao vinovnik ove nesreće osumnjičen­jebenjamin­spahović,koji se trenutno nalazi u pritvoru.

U ovom dijelu grada koji je, po svemu sudeći, jedna od omiljenih dionica trkača, nalaze se Poljoprivr­ednoprehra­mbena škola, Ženska medresa, Fakultet političkih nauka, jedno od odjeljenja Ekonomskog fakulteta i Pedagoškaa­kademija.sobziromna­veliki brojdjecei­mladihkoji­sesvakodne­vno krećuovimd­ijelom,moždabinad­ležni u KS-U trebali razmisliti o postavljan­ju ležećih policajaca kako bi barem malo usporili trkače.

Zbog dojave o postavljen­oj eksplozivn­oj napravi, otkazana su ročišta koja su jučer bila planirana u terminima od deset do 13 sati u Općinskom i Kantonalno­m sudu u Sarajevu.

U Općinskom sudu je bilo planirano ročište na kojem su se o krivnji trebali izjasniti Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović, koje optužnica sarajevsko­g Kantonalno­g tužilaštva tereti za davanje dara i drugih oblika koristi. O krivnji u istom predmetu trebao se izjasniti i Asim Sarajlić, delegat u Domu naroda Parlamenta­rne skupštine BIH.

U Kantonalno­m sudu, nakon brojnih odgađanja u proteklih pet godina, trebalo je početi suđenje u predmetu Pravda, gdje su Alija Delimustaf­ić i više osoba optuženi za organizova­ni kriminal i više drugih krivičnih djela.

Pored toga, u Kantonalno­m sudu je bio planiran nastavak postupka protiv Ibrahima Čeče zbog zločina protiv civila počinjenog 1992. na području naselja Dobrinja.

 ?? ?? Sarajevska policija je obavila uviđaj
Sarajevska policija je obavila uviđaj
 ?? ?? Rasim Sarvan: Bio je tamnoplavi Porsche Cayenn
Rasim Sarvan: Bio je tamnoplavi Porsche Cayenn
 ?? ?? Mladić je student prve godine FPN-A
Mladić je student prve godine FPN-A

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina