Oslobodjenje

Bolnica koja se nosi sa svim izazovima

Na svim odjeljenji­ma je veliki broj mladih kadrova koji su budućnost bh. zdravstven­og sistema

- E. Z. B.

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” je obilježila 156. godišnjicu postojanja. Ismet Gavrankape­tanović, direktor bolnice, istakao je da ova zdravstven­a ustanova stoji na čvrstim temeljima te da bilježi impresivne rezultate za što su zaslužne i sve ranije generacije radnika.

- Ponosni smo na naše učitelje, kolege koji su radili, od kojih smo učili i kojih se sjećamo s poštovanje­m. I u periodu pandemije koronaviru­sa, teškog vremena i za građane i za zdravstven­i sistem, svi smo svjedočili koliko je ova bolnica značila za grad, rekao je Gavrankape­tanović i najavio da će i u budućnosti činiti sve da se unaprijedi kvalitet usluga i podigne nivo stručnosti.

On je naglasio da je na svim odjeljenji­ma Opće bolnice veliki broj mladih kadrova koji su budućnost bh. zdravstven­og sistema i za svoj dosadašnji rad su zaslužili sve pohvale.

Haris Vranić, ministar zdravstva KS-A, istakao je da je za uspjeh Opće bolnice zaslužan požrtvovan menadžment i osoblje.

- Ministarst­vo zdravstva će, kao i do sada, dati punu podršku i biti vjetar u leđa menadžment­u i osoblju koje je pokazalo da se može nositi sa svim izazovima, rekao je Vranić.

I pisac Abdulah Sidran, koji se liječio u Općoj bolnici od težeg oblika koronaviru­sa, oduševljen je njegom, uslugom i odnosom prema pacijentim­a.

- Između pacijenta i osoblja rađa se poseban oblik ljubavi. Nastaje ljubav. To je neslično svakoj ljubavi koju smo do sada poznavali. To je nešto što se meni činilo ljubavlju višega reda, zaključio je Sidran.

Tradiciona­lno, tokom obilježava­nja godišnjice za uposlenike Opće bolnice upriličena je i akcija dobrovoljn­og darivanja krvi za uposlenike.

 ?? / senad GUBELIĆ ?? Svake godine sve je manje studenata na UNSA
/ senad GUBELIĆ Svake godine sve je manje studenata na UNSA
 ?? / d. torche ?? Za uspjeh Opće bolnice zaslužni su menadžment i osoblje
/ d. torche Za uspjeh Opće bolnice zaslužni su menadžment i osoblje

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina