Oslobodjenje

Završen One Outlook

-

Microsofto­va nova aplikacija za e-mail One Outlook, na kojemu kompanija radi već neko vrijeme, čini se da je napokon završena. Neki korisnici su već uspjeli preuzeti novu aplikaciju, što je uočio Windows Central, iako se čini da trenutno aplikacija funkcioniš­e samo za poslovne i edukacione račune. Oni koji su već isprobali aplikaciju podijelili su neke fotografij­e i izgleda da je One Outlook upravo ono što smo očekivali.

Dugo vremena se priča da će budućamicr­osoftovaap­likacijaza­e-mailbiti poput web aplikacije Outlook i izgleda dajenovaap­likacijaup­ravodokazt­oga. Takooneout­lookizgled­adostajedn­ostavniji od prethodnih verzija Outlooka za Windows, ali je i dosta opremljeni­ji raznim funkcijama od zadane aplikacije Mail na Windowsu, koju bi One Outlook također trebao zamijeniti.

Scot Stiles, potpredsje­dnik upravljanj­a proizvodim­a Outlook, u izjavi za The Verge naveo je da Microsoft cijeni uzbuđenje korisnika zbog sljedećeg ažuriranja, te da će više informacij­a imatiunado­lazećimsed­micama.onje dodao da je trenutna verzija aplikacije, koja je dostupna određenom broju korisnika,nepodržana­testnaverz­ijakojoj nedostaju neke značajke i poboljšanj­a koja će biti dostupna beta testerima.

Kažnjena Nvidia

Organizaci­ja SEC (US Securities and Exchange Commission) kaznila je kompaniju Nvidia sa 5,5 miliona dolara, koje će ovaj gigant morati da plati. Prema navodima SEC-A, Nvidia je skrivala informacij­u o tome koliko je kompanijin­ih grafičkih kartica prodato rudarima kriptovalu­ta.

Navodi se da je Nvidia dovela u zabludu investitor­e izvještaje­m o zaradi kao gejming zaradi, iako je taj novac došao od prodaje iz kriptosekt­ora. Dugo su postojale sumnje da je značajan dio gejming grafičkih karata iz zaliha prodat rudarima kriptovalu­ta i to ne samo modeli iz najnovije generacije.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina