Oslobodjenje

Osimov ispraćaj u subotu u 15 sati

Sahrana legendarno­g trenera obavit će se u Aleji velikana na gradskom groblju Bare u Sarajevu

- Z. Š.

Sahrana legendarno­g Ivice Osima obavit će se 14. maja u 15 sati u Aleji velikana na gradskom groblju Bare u Sarajevu, a ovaj dan bit će potpuno u znaku jednog od najvećih fudbalera i trenera kojeg su Željezniča­r i Bosna i Hercegovin­a imali.

U subotu će u 12 sati na stadionu Grbavica početi okupljanje građana i navijača koji će zatim sa stadiona krenuti u povorci prema groblju Bare. Dolazak na sahranu najavile su brojne poznate ličnosti iz svih dijelova svijeta, kao i mnogo građana koji žive u dijaspori.

Mnogi igrači koje je legendarni Švabo trenirao doći će u subotu u Sarajevo. Dolazak su najavili selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, predsjedni­k Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, bivši selektori BIH Mehmed Baždarević i

Robert Prosinečki, pa Mirsad Baljić, Haris Škoro i mnogo drugi nekadašnji reprezenta­tivci Jugoslavij­e koju je Osim vodio na Svjetskom prvenstvu 1990. u Italiji gdje su u četvrtfina­lu nesretno poraženi na penale od Argentine, te naravno članovi proslavlje­ne generacije Željezniča­ra koja je 1985. stigla do polufinala Kupa UEFA.

Mnogi igrači koje je legendarni Švabo trenirao doći će na oproštaj od svog učitelja, a očekuje se dolazak brojnih novinara iz Japana i Austrije

Očekuje se i veliki broj novinara iz Japana, gdje je Osim ostavio veliki trag, te iz austrijsko­g Graza, grada u kojem je preminuo i gdje je proglašen za trenera stoljeća Sturma.

Komemoraci­ja će se održati u subotu u Narodnom pozorištu, gdje će se najbliži prijatelji i saradnici Ivice Osima prisjetiti trenutaka iz života čovjeka koji je davno osigurao sebi mjesto među istinskim legendama rodnog Sarajeva i Bosne i Hercegovin­e.

Na stadionu Grbavica otvorena je knjiga žalosti povodom smrti počasnog predsjedni­ka i legende Željezniča­ra i u nju se poštovaoci Osimovog lika i dijela mogu upisati radnim danima od 9.30 do 17.30, te u subotu od 9.30 do 14.30 sati.

Knjiga žalosti otvorena je i u prostorija­ma Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovin­e.

 ?? ?? Ivica Osim: Bit će sahranjen u rodnom Sarajevu
Ivica Osim: Bit će sahranjen u rodnom Sarajevu
 ?? / EPA ?? Odveo je Marokance na Mundijal
/ EPA Odveo je Marokance na Mundijal

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina