Oslobodjenje

Može li Radnik uhvatiti posljednji voz?

Ukoliko Bijeljinci danas ne pobijede Leotar, gotovo sigurno će od naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS-A

-

Fudbaleri Radnika pokušat će uhvatiti posljednji voz za opstanak u Premijer ligi BIH, jer će dočekati direktnog rivala Leotar. Radnik je na posljednje­m mjestu sa 22 boda, te ukoliko Leotar odnese bod ili sva tri iz Bijeljine, pobjeći će mu na gotovo nedostižni­h osam bodova. U oba prethodna duela ove sezone Leotar je slavio sa po 1:0, pa je i zbog toga favorit u današnjem susretu.

Rudar - Posušje, 17 sati

Fudbaleri Rudara danas na svom terenu dočekuju Posušje. Šef stručnog štaba Prijedorča­na Srđan Marjanović ističe da njegove izabranike jedino pobjeda interesuje u ovom duelu.

- Slijedi nam jedna u nizu utakmica u kojoj nemamo alternativ­u. Sutra moramo pobijediti. Svi igrači moraju krenuti od prve minute sa željom da savladamo Posušje. Oni su dobra ekipa, neće biti lako. Mi nemamo drugog izbora, moramo ići po tri boda. Što se tiče igračkog kadra, vraćaju nam se Mandić i Redžić, i to je jako bitno. Jedino je Amoah rovit, dok Hodžić ima tri žuta, rekao je Marjanović.

Borac - Široki Brijeg, 19 sati

Vrlo zanimljiv susret trebao bi se odigrati na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će Borac dočekati Široki Brijeg.

- Dolazi nam protivnik koji je rasterećen, koji ima novog trenera. Kada je to tako, svi igrači se žele dokazati, za njih će to biti fina prilika i izazov da novom treneru pokažu šta znaju. Kod nas ide sve svojim putem, želimo izgledati što bolje i naš je cilj da u ovom momentu ganjamo drugo mjesto. To će nas voditi do kraja da imamo plan i motivaciju. Igrači su motivisani, koncentris­ani, dobro rade. Ovo je meč u kojem bi i jedni i drugi mogli igrati opuštenije, ali uz maksimalnu koncentrac­iju i motivaciju koju svaki meč očekuje od nas, rekao je Tomislav Ivković, trener Borca, i dodao:

- Samo Cvijanović je zbog povrede koju je dobio u Kupu van stroja, svi ostali su se vratili. Ono što smo odlučili je da sve juniore od danas prebacimo u juniorski sastav jer se oni bore za sami vrh.

Pobjedu očekuje i Dino Ćorić. - Bez obzira na njihovu poziciju na tabeli i rezultat, ovo je zahtjevna utakmica. Tako ćemo se postaviti, biti fokusirani i ozbiljni i, naravno, ući sa jednim ciljem - osvajanjem tri boda, rekao je Ćorić.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina