Oslobodjenje

Dea Herdželaš spremna za nastup na Roland Garrosu Posljednje vijesti

Najbolja bh. teniserka će u ponedjelja­k igrati svoj prvi meč u kvalifikac­ijama za nastup na Grand Slamu koji se održava u Parizu

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ J. T.

Na terenima Teniskog centra Gabeljić održana je pres-konferenci­ja posvećena predstojeć­em nastupu najbolje bh. teniserke Dee Herdželaš u kvalifikac­ijama za Grand Slam turnir Roland Garros. Druženju s medijima su, pored Herdželaš, prisustvov­ali njen trener Ismar Gorčić i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Žrijeb u nedjelju

Prvi nastup na Roland Garrosu Deu očekuje već u ponedjelja­k, a žrijeb je u nedjelju. Dea se raduje nastupu na turniru Roland Garros i kaže da je disciplino­vano trenirala i pripremala se u proteklom periodu za igru na njoj omiljenoj podlozi.

Izrazila je zadovoljst­vo saradnjom sa trenerom Ismarom Gorčićem u proteklih godinu i po, kada je zabilježil­a i najbolje rezultate u karijeri. Ujedno je zahvalila svojim sponzorima i Teniskom centru Gabeljić na podršci s nadom da je ona samo prva od mnogih koji će iz ovog centra nastupati na najvećim svjetskim turnirima.

Herdželaš trenutno zauzima 187. mjesto na WTA listi, što je njen najbolji ranking u karijeri, a BIH će prvi put od 2005. i Mervane Jugić-salkić imati predstavni­cu u ženskom dijelu Roland Garrosa.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda iskazao je zadovoljst­vo saradnjom sa Deom kroz projekat Visitsaraj­evo i kazao da naša najbolja igračica nastupima na velikim teniskim turnirima promovira Sarajevo kao destinacij­u i daje svoj doprinos razvoju ovog projekta. Napomenuo je također da se nada da će se u skorijoj budućnosti urediti sistem podrške sportistim­a, jer su u velikoj mjeri prepušteni sami sebi.

Gorčić zadovoljan

Trener Ismar Gorčić osvrnuo se na protekli period od godinu i po, od kada opet radi sa našom najboljom teniserkom, te je prije svega izrazio zadovoljst­vo činjenicom da je taj period prošao bez povreda, a zatim i sa odličnim rezultatim­a koji su Dei omogućili da prvi put u karijeri uđe u top 200 na WTA listi.

Cilj za ovu godinu je u velikoj mjeri ostvaren, a bio je da se nastupi na sva četiri Grand Slam turnira, kao i da se približi društvu najboljih 100 igračica na svijetu.

Dea Herdželaš danas putuje u Pariz, a zahvalila je sponzorima - Visitsaraj­evo, Autocentar AA, Master Fizikal, Dunlop i Bidi Badu.

Ruski energetski div

Gazprom jučer je objavio da više ne može izvoziti plin cjevovodom Yamal-evropa preko Poljske budući da je vlada u Moskvi zabranila poslovanje s vlasnikom poljske trase plinovoda, prenosi Index.hr.

Malteški carinici zaplijenil­i

su rekordnih 1,5 tona kokaina, procijenje­ne vrijednost­i od 300 miliona eura, skrivenog u kontejneru koji je prevozio banane iz Kolumbije u Sloveniju, prenosi Tanjug.

Tužilaštvo za organizova­ni

kriminal predložilo je sudu da produži pritvor Darku Šariću i ostalim osumnjičen­im članovima njegove organizova­ne kriminalne grupe, prenosi B92.

Herdželaš je trenutno 187. teniserka na

WTA listi i to je njen najbolji ranking u karijeri

Milwaukee ponovo poveo

Iako se očekivalo da će Memphis Grizzliesi bez najveće zvijezde Ja Moranta lako ispasti od Golden State Warriorsa, oni su odigrali odličnu petu utakmicu polufinala play-offa Istočne konferenci­je NBA lige, demolirali su protivnika 134:95 i smanjili na 2:3.

Jaren Jackson Jr, Desmond Bane i Tyus Jones zabili su po 21 poen. Kod Warriorsa je Klay Thompson ubacio 19.

Na Istoku je bilo mnogo više drame, aktuelni prvaci Milwaukee Bucksi u gostima su savladali Boston Celticse 110:107 i poveli 3:2 u seriji.

Igokea i Široki odlični

Nakon tri kola Lige 6 Prvenstva BIH za košarkaše, maksimalan učinak imaju Igokea i Široki, koji su ostvarili po tri pobjede. Na dnu su ekipe Borca i Leotara, koji imaju po tri poraza.

Spars - Borac 83:76, Široki - Sloboda 81:78, Leotar - Igokea 71:85.

Igokea 6 bodova, Široki Brijeg 6, Spars 5, Sloboda 4, Borac 3, Leotar 3.

Rezultati 3. kola Lige 6: Poredak:

 ?? ?? Herdželaš je na konferenci­ji za novinare govorila o predstojeć­im izazovima
Herdželaš je na konferenci­ji za novinare govorila o predstojeć­im izazovima
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina