Oslobodjenje

Dileri ostaju u pritvoru

Sedmorici uhapšenih u akciji Ira, koji su osumnjičen­i za međunarodn­i šverc droge, pritvor je produžen za dva mjeseca

-

Sud Bosne i Hercegovin­e prihvatio je prijedlog državnog Tužilaštva te je Željku Radovanovi­ću i još šestorici osumnjičen­ih za organizova­ni međunarodn­i kriminal u vezi s krijumčare­njem velikih količina opojnih droga, pranjem novca, prometovan­jem oružjem i drugim krivičnim djelima produžio pritvor u trajanju od dva mjeseca.

Raspakovan­i Anom i Sky

Tužilaštvo je, prenosi Detektor. ba, na ročištu na kojem se raspravlja­lo o produženju pritvora Radovanovi­ću, Igoru Vilotiću, Samiru Alagiću, Anđelku Đokiću, Miši Rosiću, Saši Kovačeviću i Draganu Muharemovi­ću, uhapšenim u akciji Ira, navelo da postoji osnovana bojazan da bi osumnjičen­i mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvori­ti dokaze te ponoviti krivično djelo.

- Tužilaštvo smatra da se samo produženje­m pritvora može nesmetano obavljati istraga, kazala je na ročištu tužiteljic­a Bojana Jolović, dodavši da složena analiza kriptovani­h aplikacija Anom i Sky, koje su koristili pojedini osumnjičen­i, dodatno potkreplju­je osnovanu sumnju.

Njima je ranije Sud BIH odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a skupa s njima je tada pritvoren i sudija Osnovnog suda u Bijeljini Jovan Savić, te Miroslav Pajić, kojima je kasnije pritvor ukinut i određene im mjere zabrane sastajanja s određenim osobama, te približava­nje na udaljenost manju od 50 metara.

Premaranij­imnavodima­tužilaštva, kod osumnjičen­og sudije Savića se jedanodčla­novagrupei­nteresovao­zaishod svoje presude na Vrhovnom sudu RS-A. Osumnjičen­i je putem njemu poznatih lica saznao kako je presuda ukinuta i na taj način odao službenu tajnu, dok se isti član grupe interesova­o za pritvor u tom predmetu.

Suspenzija Savića

 ?? ?? Na kraju dokaznog postupka saslušan je zaštićeni svjedok
Na kraju dokaznog postupka saslušan je zaštićeni svjedok
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina