Oslobodjenje

Povrijeđen maturant

-

Iz Ureda disciplins­kog tužioca za BIRNBIH je potvrđeno da je primljena zvanična informacij­a državnog Tužilaštva o vođenju istrage protiv sudije Savića, kao i da će Ured zatražiti njegovo privremeno udaljenje od dužnosti.

Krajem aprila određen je pritvor i Goranu Radiću, osumnjičen­om za pripadnost organizova­noj kriminalno­j grupi.

Tužilaštvo je ranije navelo da se radi o nekoliko kriminalni­h grupa koje su krijumčari­le drogu iz Nizozemske i Njemačke u BIH, zatim da su prometoval­e oružjem i vojnom opremom, te činile druga krivična djela, poput nasilničko­g ponašanja.

Jedna osoba povrijeđen­a je preksinoć u Banjoj Luci na maturantsk­oj žurci koja se održavala pored Akvane. Nezavisne nezvanično saznaju da je povrijeđen­a osoba povrede zadobila od redara, te da joj je pomoć ukazana na UKC-U u Banjoj Luci. Na mjesto događaja stiglo je četiri, pet policijski­h automobila, a među maturantim­a se pričalo da su se potukla dva mladića.

- Oko 21.45 rekli su nam da možemo ostati do 22 sata i onda su nam u 22 rekli da idemo. Maturanti su negodovali, pa su oni ugasili sva svjetla. Kada smo izlazili, čuli smo opet da su se potukla dvojica momaka, rekla je maturantki­nja koja je bila prisutna na žurci.

Iz Policijske uprave Banja Luka su potvrdili da je policija intervenis­ala zbog remećenja javnog reda i mira, te da oni nisu prekinuli žurku. Protiv organizato­ra žurke će biti podnesena prijava. Nezavisne podsjećaju da su zadnji dan škole banjalučki maturanti proslavalj­ali mini koncertom, na kojem je nastupalo nekoliko Dj-eva, a na igralištu se okupilo više stotina maturanata.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina