Oslobodjenje

Prekinut meč u Širokom

- J. T. Piše: JASMIN TAJIĆ

Navijači domaćih pogodili su dva igrača Sarajeva, a gosti su potom odbili povratak na teren

Golovi Kodre i Ćivića

U posljednje­m 33. kolu mađarske OTP Bank lige MOL Fehrevar i Paks su remizirali rezultatom 2:2. Gosti su poveli preko Gyukitsa u 15. minuti, a devet minuta kasnije izjednačio je naš Kenan Kodro. U 48. minuti Paks je poveo preko Szaboa, a bod domaćinu donio je Osvath autogolom u 66. minuti. Kodro je igrao do 86. minute, a sezonu završava sa 15 golova. Mađarski prvak Ferencvaro­s je pobijedio Gyirmot sa 2:1 u gostima. Za poražene je pogodio Varga, a za Ferencvaro­s Bassey i naš Eldar Ćivić, kome je ovo prvi gol u sezoni. On je odigrao cijeli meč, kao i Muhamed Bešić, a Stjepan Lončar je igrao do 84. minute. Adnan Kovačević nije bio u sastavu, a priliku za igru dobio je i mladi napadač bh. porijekla Damir Redžić.

Utakmica 31. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovin­e između Širokog Brijega i Sarajeva službeno je prekinuta nakon divljanja domaćih navijača na stadionu Pecara u samoj završnici susreta. Do 85. minute rezultat je bio 2:0 za domaću ekipu.

Garancije

Naime, igrači gostujućeg tima Hamza Čataković i Amer Dupovac bili su pogođeni u glavu s tribina i utakmica je tada prekinuta. Sve je počelo nakon jednog prekršaja kraj aut-linije. Nastalo je koškanje igrača, a potom su navijači Širokog počeli ubacivati predmete na teren prema igračima Sarajeva. Tom prilikom pogođeni su Dupovac i Čataković, a sudija Grbić poslao je igrače u svlačionic­u nakon što su se domaći navijači sukobili sa zaštitarim­a na tribinama. Čataković je potom na nosilima iznesen s terena, dok se Dupovac pridigao.

Nakon višeminutn­og prekida fudbaleri Sarajeva su odbili da se vrate na teren. S druge strane, Širokobrij­ežani su izašli na teren, ali uzalud budući da je sudija Grbić mogao samo odsvirati i službeni prekid utakmice. Konačni epilog ovog susreta donijet će Fudbalski savez BIH u narednim danima.

- Nakon što su s tribina stadiona Pecara pogođena dva igrača Hamza Čataković i Amer Dupovac, utakmica NK Široki Brijeg - FK Sarajevo je prekinuta pri rezultatu 2:0 za NK Široki Brijeg. Bordo tim je odlučio da se neće vraćati na teren, saopšteno je iz FK Sarajevo.

Delegat utakmice Željko Šoko je u svom izvještaju, koji su potpisali komesar za sigurnost u ime Saveza Robert Perić, komesar za sigurnost

U 19.34 predstavni­k Sarajeva daje izjavu da ne žele nastaviti utakmicu jer nije ispražnjen­a cijela tribina, stoji u izvještaju delegata

Širokog Brijega Mariofil Čužić, zapovjedni­k PP Široki Brijeg Vlado Primorac i predstavni­k Širokog Brijega Stanko Bubalo, napisao je da su organizato­ri utakmice nakon incidenta davali garancije da se meč može nastaviti, ali da predstavni­ci Sarajeva nisu pristali na to.

- U 19.34 predstavni­k Sarajeva daje izjavu da ne žele nastaviti utakmicu jer nije ispražnjen­a cijela tribina. Još jednom smo napomenuli da komesar za bezbjednos­t i policija tvrde da je sa njihove strane sve

(Tuzla City).

Jovičić, Bajrić (46. Zvonić), Ovčina (46. Ćosić), Isić (56. Zeljković), Šikalo, Brandao (56. Radovac), Peco, Vehabović,salčin,zajmović,džanković (56. Haskić). Trener: Feđa Dudić.

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović (76. Mešinović), Nukić, Gavrić, Vukušić odrađeno kako treba i da se utakmica može nastaviti, stoji u zapisniku.

Inače, Sarajevo je odlično otvorilo utakmicu, imalo dvije velike šanse za vodstvo, ali je Varešanovi­ć obje propustio, pa je Široki u nastavku stigao do vodstva. Prvo je u 52. minuti pogodio Vukoja, a nakon toga Dizdarević je odlično odbranio nakon što se u prilici iznenada našao Mujan.

Nije prvi put

Na 2:0 povisio je Mujan devet minuta prije kraja utakmice. Ikić

 ?? ?? Da li će FSBIH ponovo zažmiriti na divljanje na Pecari?
Da li će FSBIH ponovo zažmiriti na divljanje na Pecari?
 ?? ?? Solidan susret u Vrapčićima
Solidan susret u Vrapčićima
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina