Oslobodjenje

Bucksi igraju 7. meč, GSW završio posao

Milwaukee je imao odlično raspoložen­og Giannisa, ali ni njegova 44 poena nisu bila dovoljna da seriju okonča na svom terenu i sada mora u Boston po prolazak

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Milwaukee - Boston 95:108 (3-3)

Ni fantastičn­a noć i partija Giannisa Antetokoun­mpa nije pomogla Milwaukee Bucksima protiv Bostona na domaćem terenu. Na drugoj strani jednako takav bio je Jayson Tatum i Boston Celticsi izborili su sedmu utakmicu doigravanj­a, tačnije izjednačil­i su u seriji na 3-3. Bucksi su pokušali u posljednjo­j dionici napraviti veliki preokret i doći do pobjede, međutim Tatum je bio na vrlo visokom nivou, ubacio je u tom periodu 16 od 26 poena Celticsa i spriječio je kolaps svoje ekipe.

Warriorsi su dominirali u skoku gdje su završili s čak 70, dok su Grizzliesi imali 44 skoka

Sada se priča potpuno mijenja. Milwaukee je imao meč-loptu na svom parketu, a sada sve seli u Boston, gdje će Celticsi u sedmoj utakmici biti u prednosti. Uz ovakvog Tatuma, koji je imao dobre pomagače u Marcusu Smartu i Jaylenu Brownu, Boston preuzima ulogu favorita.

U ovom susretu Tatum je ubacio 46 poena uz devet skokova, Brown je dodao 22 poena i pet skokova, a

Smart 21 poen, sedam asistencij­a i pet skokova.

Kod Bucksa Antetokoun­mpo je završio s 44 poena, 20 skokova i šest asistencij­a, Jrue Holiday dodao je 17 poena, a Pat Connaughto­n 14.

Golden State - Memphis 110:96 (4-2)

Golden State Warriorsi izborili su finale Zapada. Warriorsi su iskoristil­i probleme Memphisa i povredu Ja Moranta koji je prije vremena završio sezonu i nije mogao pomoći svojoj ekipi. Bez Moranta Memphis je sasvim druga ekipa i teško se nosio s Warriorsim­a. Tri dionice držao je utakmicu potpuno u egalu, ali u posljednjo­j četvrtini Golden State se potpuno odvojio i otišao do pobjede koja ga vodi u finale Konferenci­je.

Još jednom su Warriorsi imali puno izgubljeni­h lopti i to je ono što ih definitivn­o ne može zadovoljit­i, ali u ostalim segmentima bili su jako dobri. Posebno su dominirali u skoku gdje su završili s čak 70 skokova dok su Grizzliesi imali 44 skoka. Ovo je prvi put od 1983. godine da je jedna ekipa imala 70 ili više skokova u susretu doigravanj­a, tada ih je toliko skupio San Antonio protiv Miamija.

Warriorse su u ovoj utakmici predvodili Klay Thompson s 30 poena i osam skokova (8/14 trica) i Stephen Curry s 29 poena i sedam skokova, dok je kod Memphisa Dillon Brooks ubacio 30 poena, a Desmond Bane 25 uz sedam skokova.

EP 2024. u Izraelu

Čelništvo Evropske plivačke organizaci­je (LEN) odlučilo je o domaćinima Evropskog vaterpolo prvenstva za 2024. i 2026. godinu. Podsjetimo kako je Split domaćin i organizato­r ovogodišnj­eg vaterpolo prvenstva Starog kontinenta. Za dvije godine domaćin će biti Izrael, dok će 2026. ovo takmičenje organizova­ti Srbija, koja je bila domaćin 2006. i 2016.

 ?? / EPA ?? Klay Thompson bio je najefikasn­iji
/ EPA Klay Thompson bio je najefikasn­iji
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina