Oslobodjenje

Sloboda veoma blizu opstanka

Tuzlaci su savladali Borac 2:1 i imaju šest bodova više od Rudara

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Stadion Bilino polje definitivn­o će biti ispunjen u četvrtak na utakmici finala Kupa BIH između Sarajeva i Veleža, sve ulaznice zapadnu tribinu već su rasprodane.

N/FSBIH je odlučio da u dva grada odakle su finalisti, Sarajevo i Mostar, pusti po 1.500 ulaznica i od jučer je trajala prava pomama u Mostaru i Sarajevu. Još po 2.000 ulaznica N/FSBIH je podijelio klubovima koji će ih proslijedi­ti svojim udruženjim­a navijača. FK Sarajevo je obavijesti­o da su sve karte za Zapad rasprodane, a preostale su još ulaznice za Sjever.

Ibričić se oprostio

Nekadašnji reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e Senijad Ibričić završio je profesiona­lnu karijeru u redovima slovenačko­g NK Domžale. Ibričić je postigao pogodak u remiju protiv Celja i rekao zbogom profesiona­lnom nogometnom životu. Rođen je u Kotor-varoši 26. septembra 1985, a odlučio se oprostiti nakon skoro 20 godina karijere. Popularni Ibro u dresu zmajeva odigrao je 44 meča u razdoblju od 2005. do 2014. godine. Ibričić je u Domžalama stekao status legende, a ostat će raditi kao sportski direktor kluba.

Sloboda je osvojila bodove spasa protiv Borca, pobijedila je 2:1 i sada mnogo mirnije ulazi u posljednja dva kola fudbalske Premijer lige. Tuzlaci imaju šest bodova više od Rudara iz Prijedora, jednak međusobni omjer, ali mnogo bolju gol-razliku pa je teško očekivati da mogu ispustiti takvu prednost.

Junak Tuzlaka bio je Mirsad Ramić koji je postigao oba pogotka za Slobodu pokazavši još jednom da se radi o kvalitetno­m napadaču.

- Nemam snage ni da pričam, teško vrijeme, teška utakmica. Hvala Bogu da smo napokon pobijedili kući i da idemo na Koševo na meč protiv Sarajeva, što bi se reklo, rahat. Idemo na Koševo, što da ne, i da pobijedimo. Bit će nam lakše igrati. Ova pobjeda je za sve nas i za ove momke u svlačionic­i, za naše šefove, za navijače i za cijeli grad, bio je presretan Ramić nakon utakmice.

Trener Slobode Amir Spahić bio je sretan zbog nastupa svoje ekipe.

- Čestitke mojim momcima na utakmici koja je bila jako teška i bili smo pod moranjem. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda. Zahvalio bih publici jer je došla u velikom broju, prepoznala u kakvoj smo situaciji i nosila nas do pobjede, rekao je Spahić.

Tomislav Ivković nije mogao biti zadovoljan, no Borac je ipak osigurao plasman u Evropu nakon što je meč Široki Brijeg - Sarajevo registrova­n 3:0.

- Iskoristil­i su dvije naše greške, dva prekida. Poslije prvog gola smo imali dominaciju, mirnoću. Sloboda nam poslije toga nije napravila nijednu šansu. Drugo poluvrijem­e smo ušli mirno, staloženo i sve je bilo dobro do drugog prekida, kada smo primili gol. Onda je bilo nemoguća misija vratiti se, jer se Sloboda digla, publika, što je i normalno. Čestitam im na pobjedi, a ekipi kao što smo mi koja se želi boriti za vrh, ne smije se desiti da pravimo takve greške u prekidima, rekao je Ivković.

Zahvalio bih publici koja nas je nosila do ove pobjede, rekao je trener Slobode Amir Spahić

 ?? / SPORT1 ?? Sloboda i Borac su odigrali zanimljivu utakmicu na Tušnju
/ SPORT1 Sloboda i Borac su odigrali zanimljivu utakmicu na Tušnju
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina