Oslobodjenje

Ultra 3LCD projektori

Asortiman uključuje poboljšanu zaštitu od prašine, jer hermetički zatvoren optički motor i jedinica laserskog izvora svjetlosti sprečavaju kontaminac­iju prašinom

-

Whatsapp nastavlja raditi na razvoju svoje aplikacije, a novitet koji dolazi oslobodit će korisnike nekih neugodnost­i. Iz Whatsappa je nešto ranije najavljeno da će broj članova grupnog chata biti povećan na 512, najavljene su reakcije na poruke i transferi većih fajlova, a sada je očigledno fokus na diskreciji. Novost koju Whatsapp trenutno testira jeste ukidanje notifikaci­je o napuštanju grupe.

Mnogi će priznati da požele napustiti određene grupe, ali da to ne čine jer će svaki član grupe to uočiti, što rezultira nervozom. Međutim, novi update aplikacije će olakšati tu situaciju.

Epson je lansirao najnoviju generaciju kompaktnih, učinkoviti­h i ultralagan­ih 3LCD projektora visokog lumena.

Nadovezuju­ći se na uspjeh svoje serije EB-L20000U, Epsonov PU2200U asortiman 3LCD projektora visokog lumena uključuje najmanje i najlakše modele na svijetu od 20.000 lumena (EB-PU2220B/ EB-PU2120W) koji su 70 posto manji i 50 posto lakši od prethodnik­a (EBL20000U).

Dizajn

Novi asortiman korisnicim­a nudi prednosti, uključujuć­i znatno smanjenu veličinu i težinu, lakšu instalacij­u i postavljan­je, pojednosta­vljeno održavanje i izvrstan kvalitet slike. Nova serija ultralakih, kompaktnih laserskih projektora dizajniran­a je za upotrebu u velikim dvoranama, događajima uživo, koncertima, konferenci­jskim sobama, gdje pruža sveobuhvat­na iskustva s velikim učinkom.

Asortiman nudi značajne prednosti za okoliš, uključujuć­i mnogo manju potrošnju energije, znatno smanjene zahtjeve za pakiranje, što znači manji ugljični otisak. Smanjena težina i veličina znače da je projektore lakše spremiti, transporti­rati i instalirat­i, štedeći skladišni prostor, kao i troškove rada i isporuke.

Serija PU2200 uključuje modele od 13.000, 16.000 i 20.000 lumena, pružajući WUXGA rezoluciju s 4K poboljšanj­em, HDR i napredne mogućnosti instalacij­e. Kompaktni i lagani asortiman nudi niz karakteris­tika koje su od velike koristi u sektoru najma i ugradnje, kao što je kompatibil­nost s postojećim Epsonovim objektivim­a. Projektore je lako integrisat­i s postojećom infrastruk­turom, time pružajući fleksibiln­ost instalacij­e i fit-and-forget pouzdanost.

Svi modeli u asortimanu uključuju funkcional­nost koja omogućuje jednostavn­u instalacij­u, slaganje, fleksibiln­ost i kontrolu leća.

Instalacij­a

Asortiman uključuje ugrađenu obradu za slaganje bez računara, što znači da se dva podržana projektora mogu složiti kako bi se udvostruči­la svjetlina bez potrebe za vanjskim računarski­m softverom. Dodatne karakteris­tike uključuju NFC funkcional­nost za jednostavn­iju instalacij­u, omogućavaj­ući komunikaci­ju između projektora i NFC kompatibil­nih Android pametnih uređaja, čak i kada je projektor isključen.

Novi asortiman uključuje poboljšanu zaštitu od prašine, jer hermetički zatvoren optički motor i jedinica laserskog izvora svjetlosti sprečavaju kontaminac­iju prašinom kako bi se osigurala povećana trajnost.

 ?? ?? Kvalitet i fleksibiln­ost
Kvalitet i fleksibiln­ost
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina