Oslobodjenje

Rušenje rekorda

- Dž. B. N. S.

proističe iz jezika likova. Dramski zaplet baziran je na sučeljavan­ju oprečnih htijenja dva bračna para: jednog da riješi stambeno pitanje i drugog, koji u namjeri da pomogne, zauzvrat traži amoralan ustupak. U kulminacij­i radnje, zanimljiv dramski obrat sve raspliće u simpatičan happy end. Uvjereni smo da će narečeno obilje komike, uz partove pjesme i plesa, elemenata crnog i lascivnog humora, farse, parodije, pa i satire, te uz rediteljsk­u i glumačku inventivno­st i namaštavan­je, rezultirat­i salvama smijeha našeg nasušnog, kaže on.

U predstavi igraju Tamara Miličević-stilić, Zlatan Školjić, Adna Hasanić, Adem Smailhodži­ć, Ermina Nišić i Muhamed Bahonjić. Za scenografi­ju predstave je zadužen Mensur Begičević, a za muziku Igor Kasapović.

Nastavak blockbuste­ra Jamesa Camerona “Avatar: The Way Of Water” zaradio je 1,708 milijardi dolara na globalnom nivou prestigavš­i “Jurassic World” (1,67 milijardi dolara) kao sedmi film s najvećom zaradom u historiji. “Avatar: The Way Of Water” je četvrti vikend zaredom predvodio američke kinoljestv­ice sa zaradom od 45 miliona dolara između petka i nedjelje, a s obzirom na to da je svjetski prihod filma premašio 1,7 milijardi dolara, to ga čini jednim od najunosnij­ih filmova svih vremena.

Nakon samo četiri sedmice od objavljiva­nja, “The Way of

Water” je skupio 517 miliona dolara u Sjevernoj Americi i 1,19 milijardi dolara u inostranst­vu. Na međunarodn­im blagajnama sada je peti film - ispred su samo “Avatar”, “Avengers: Endgame”, “Titanic” i “Avengers: Infinity War”.

Ovom brzinom “Avatar 2” ima pravu šansu da pređe zaradu od dvije milijarde dolara širom svijeta. Jedinih pet filmova u historiji koji su premašili tu granicu su “Avatar” (2,9 milijardi), “Avengers: Endgame” (2,79), “Titanik” (2,2), “Star Wars: The Force Awakens” (2,069) i “Avengers: Infinity War” (2,04 milijarde).

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina