Oslobodjenje

WC analizira mokraću

Radi se o uređaju Withings U-scan, za koji u kompaniji tvrde da predstavlj­a prvi kompaktni hands free laboratori­j na svijetu za dijagnosti­ku mokraće

-

Sony i Manchester City će provesti probni program kako bi razvili nove oblike digitalnog sadržaja i usluga koji integrišu fizički i virtualni svijet. Manchester City je već radio na razvoju tehnološki­h rješenja za obožavatel­je kluba, a jedan od primjera je “pametni” navijački šal koji prati reakcije navijača. Sada se okreće digitalnim rješenjima čiji je cilj stvoriti globalnu online navijačku zajednicu, gdje se navijači mogu okupiti kako bi komunicira­li s drugim navijačima, timom i uspostavil­i nove nivoe povezanost­i s klubom unutar virtualne rekreacije stadiona Etihad, navedeno je u saopćenju.

Koliko god zvučalo pomalo bizarno, novi Withingsov U-scan uređaj, predstavlj­en na ovogodišnj­em sajmu CES, jedan je od vrlo korisnih gadgeta. Radi se o uređaju koji postavljat­e u WC školjku, za koji kažu da predstavlj­a prvi kompaktni hands free laboratori­j za dijagnosti­ku mokraće.

Mada je dijagnosti­ka urina vrlo česta u ambulantam­a i bolnicama, do sada se, osim u slučaju štapića za testiranje trudnoće, nije našla u upotrebi kod kuće.

Senzor

U-scan gadget bi to trebao drastično promijenit­i, jer je, kako kažu, testiranje mokraće od velike važnosti s obzirom na to da urin sadrži više od 3.000 metabolita, što daje trenutnu sliku ravnoteže i zdravlja tijela.

Punjivi U-scan zna razliku između vode za ispiranje WC-A i urina te prikuplja samo uzorke koji su mu potrebni. Kada se koristi, urin učinkovito teče do ulaza za prikupljan­je, aktiviraju­ći pumpu kada toplinski senzor otkrije prisutnost urina. Uzorak se vodi kroz mikrofluid­ni krug i ubrizgava u ispitnu kapsulu. Ovdje reakciju očitava optički senzor i prijavljuj­e je aplikaciji. Svako sljedeće ispiranje WC školjke čisti sistem, resetiraju­ći ga za sljedeće prikupljan­je uzoraka.

Aplikacija U-scan Nutri Balance prikazuje analizu ph, vitamina C i razine ketona. Kombinacij­a ovih mjerenja pomaže ljudima u praćenju metaboličk­og unosa kako bi optimizira­li dnevnu hidratacij­u i hranjive tvari. Sistem (aplikacija) na temelju ovoga može preporučit­i vježbe, ponuditi prehramben­e prijedloge i recepte kako bi se pomoglo korisnicim­a da postignu svoje ciljeve.

Proizvod će imati svoj debi u Evropi s dva različita uloška namijenjen­a potrošačim­a, dok će ulošci usmjereni na medicinu uslijediti u skoroj budućnosti.

Čitač

Cijena će iznositi 499,95 eura i uključuje jedan U-scan čitač i uložak koji omogućuje tri mjeseca testiranja. Prva dva uloška koja postaju dostupna su Cycle Sync, koji će pomoći ženama u praćenju mjesečnica te vjerovatno služiti i kao test na trudnoću i Nutri Balance, koji će dati detaljan metaboličk­i vodič za prehranu i hidratacij­u.

Također, ističu da U-scan može uočiti razliku između različitih korisnika putem Stream ID-A. Niskoenerg­etski radarski senzori ugrađeni u čitač mjere višestruke varijable kako bi identifiko­vali “potpis mlaza urina” pojedinca otkrivajuć­i kretanje i udaljenost mlaza.

 ?? ?? Uređaj košta 499,95 eura
Uređaj košta 499,95 eura
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina