Oslobodjenje

Španija prejaka za

Crvena furija je vodila cijeli meč, koji je bio riješen u 42. minuti, jer je Crna Gora tada posljednji put uspjela da smanji na gol zaostatka

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Rukometna reprezenta­cija Crne Gore nije uspjela da napravi senzaciju i izbjegne poraz od favorizova­ne Španije na startu 28. Svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj. Crvena furija je vodila čitavim tokom meča, i na kraju slavila 30:25 (15:12).

Zicer

Izabranici Zorana Roganovića nemaju za čim da žale – dobro su se držali tokom meča, disali za vratom rivalu do finiša, ali realne opasnosti za četu Jordija Ribere nije bilo još od 42. minute, kada su popularni lavovi posljednji put prišli na gol zaostatka. Blistao je Nebojša Simić među stativama i upisao čak 15 odbrana. Branko Vujović je sa sedam golova bio najefikasn­iji u Crnoj Gori, po tri su postigli Miloš Božović i Nemanja Grbović, a po dva Marko Lasica, Vuk Lazović, Miloš Vujović i golman Nebojša Simić… U španskim redovima vidjeli smo šest golova Odriozole i jedan manje Angela Fernandeza, uz po četiri braće Dujšebaev - Aleksa i Daniela.

U istoj ovoj grupi A Iran je, nakon velike drame, pobijedio Čile sa 25:24. Junak pobjede Irana bio je Mohammad Siavoshish­ahenayati. Čudesni čuvar mreže je branio zicer za zicerom, upisao je 19 odbrana, a posljednja je bila ključna, deset sekundi prije isteka vremena, kada je zaustavio čist zicer sa desnog krila. Pobjeda Irana je od ogromnog značaja – ako ne bude “čuda” u preostala dva kola, selekcija Veselina Vujovića će se, uprkos prognozama, plasirati u drugi krug. Većim dijelom meča Iranci su vodili, ali je Čile na kvalitet uspio da preokrene. Međutim, simultanka golmana Irana trajala je 60 minuta – serijom 4:0, azijska reprezenta­cija je u samom finišu vratila prednost na svoju stranu i uspjela da sačuva pobjedu. Oraei Mohammadre­za je postigao sedam pogodaka za Iran, a Mojtaba Heidarpour je dodao pet. U redovima Čilea Erwin

Feuchtmann je postigao šest, a Esteban Salinas je dodao četiri gola.

Slovenski rukometaši savladali su Saudijsku Arabiju sa 33:19 (16:8) u prvom kolu grupe B. Slovenci su laganom pobjedom otvorili ovogodišnj­e Svjetsko prvenstvo u Katowicama, a s osvojenim bodovima u ovoj utakmici praktično su već izborili nastup u glavnom dijelu u Krakowu, gdje ih čekaju tri najbolje selekcije iz grupa A u kojoj igraju Španija, Crna Gora, Čile i Iran. Blaž Janc i Rok Ovniček bili su najefikasn­iji u slovenskoj reprezenta­ciji u ovom susretu, a obojica su postigli po šest golova.

U jednom od mini-derbija 1. kola Island je pobijedio Portugal sa 30:26 u meču grupe D. Poluvrijem­e je završeno 15:15, ali je u nastavku Island uspio da slomi otpor rivala. Bjarki Mar Elisson je bio najbolji Islanđanin sa devet golova, dok je Omar Ingi Magnusson dodao sedam. U redovima Portugala Pedro Portela je bio najraspolo­ženiji sa osam pogodaka.

Drugi domaćin SP-A Švedska pobijedila je Brazil u grupi C sa 26:18. Najefikasn­iji Šveđanin bio je sjajni Jim Gottfridss­on sa šest pogodaka, dok je Lukas Sandell dodao tri. U taboru Brazila Gustavo Rodrigues je postigao četiri, a Raul Nantes je dodao tri gola.

U istoj grupi A Iran je, nakon velike drame, pobijedio Čile sa 25:24. Junak pobjede Irana bio je Mohammad Siavoshish­ahenayati

Slavlje Mađara

Rezultati 1. kola Svjetskog prvenstva za rukometaše, grupa A: Čile Iran 24:25, Španija - Crna Gora 30:25. Grupa B: Francuska - Poljska 26:24, Saudijska Arabija - Slovenija 19:33. Grupa C: Zelenortsk­a Ostrva - Urugvaj 33:25, Švedska - Brazil 26:18. Grupa D: Mađarska - Južna Koreja 35:27, Island - Portugal 30:26.

 ?? / EPA ?? Od septembra je član Al-sharjaha
/ EPA Od septembra je član Al-sharjaha
 ?? ?? Crnogorci borbeni, ali to je bilo nedovoljno
Crnogorci borbeni, ali to je bilo nedovoljno

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina