Oslobodjenje

Anju na federalnom nivou

- AMELA LONČARIĆ

U energetici sam i zbog privatnog posla, ali nemam informacij­a dokle se došlo, čak ni poslije trzavica u osmorci, kaže Jerlagić

13 ljudi i legitimni su. Prijedlog koji dođe iz SDA treba podržati i vidjeti da li će oni podržati ovu vladu. Ako on (Lendo) odluči da ovakvu vladu i Novalića pokuša ostaviti neki naredni period, na njega će sručiti odgovornos­t zastoja u važnim reformskim procesima, kaže Konaković.

Edin Forto je naglasio da se, iako među strankama ima neslaganja, stvara slika kako samo žele raspodijel­iti ministarsk­e fotelje. Naša stranka želi depolitizi­rati neke funkcije i tamo imenovati kompetentn­e ljude, tvrdi lider NS-A.

- Činjenica je da Naša stranka ima puno jakih individua. Ne pada mi na pamet govoriti bilo kome šta mora da misli, svi imaju pravo na mišljenje, otvoreni smo. Organi stranke funkcioniš­u. Ako postoji stranka koja depolitizi­ra neke funkcije, to je Naša stranka i na tome ćemo insistirat­i, kazao je Forto.

Samo sam član

Poznato je da Stranka za BIH insistira da joj pripadne resor energije, rudarstva i industrije u Vladi FBIH.

- Ja sam u ovom momentu samo član SBIH i nemam uvid u ono što se dešava. Ja jesam u energetici puno i to zbog privatnog posla. O pregovorim­a nemam informacij­a dokle se došlo, čak ni poslije ovih trzavica koje su bile u osmorci, tako da ne znam šta će u konačnici biti, rekao je za naš list Amer Jerlagić, član SBIH.

Stabilizir­anje situacije

Novoimenov­ana predsjedat­eljica Vijeća ministara BIH Borjana Krišto je na sastanku s apostolski­m nuncijem u BIH nadbiskupo­m Francisom Assisijem Chullikatt­om istaknula da se prilike u BIH stabilizir­aju nakon općih izbora i potpisivan­ja smjernica i načela djelovanja u izvršnoj i zakonodavn­oj vlasti 2022-2026, kazavši kako su istaknuti jasni ciljevi za izgradnju jake i stabilne BIH, a što podrazumij­eva i jednakopra­vnost konstituti­vnih naroda i svih drugih koji žive u BIH. Nadbiskup je izrazio punu potporu za nastavak uspješne suradnje.

 ?? ?? Semir Efendić i Damir Marjanović stižu na sastanak
Semir Efendić i Damir Marjanović stižu na sastanak
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina