Oslobodjenje

NIP uz Pomak, Naša stranka uz Mulića

Političke stranke koje nemaju vlastitog kandidata za gradonačel­nika Bihaća iskazuju javnu podršku nekome od predložene petorice

- FAHRUDIN BENDER

Zahuktava se predizborn­a kampanja za prijevreme­ne gradonačel­ničke izbore u Bihaću. Iz dana u dan politički subjekti koji nemaju svog kandidata daju podršku nekome od petorice koji su u utrci.

Podsjećamo, kandidati za gradonačel­ničku poziciju, koja je ostala upražnjena prelaskom bivšeg gradonačel­nika Šuhreta Fazlića u Skupštinu sada ima najaktivni­ju predizborn­u kampanju. Sedića je javno podržao i predsjedni­k stranke Narod i pravda USK-A Halil Bajramović. Za njih je to bila logična odluka, s obzirom na to da su oni partneri u političkom bloku B3, formiranom u novom sazivu Skupštine USK-A.

A partner u ovom krajiškom bloku je i Naša stranka. Ipak, Gradski odbor

Kandidata SDP-A Adnana Habibiju podržao je njegov stranački kolega dr. Sulejman Kulenović, koji je u njegovu korist odustao od kandidatur­e.

- Kako su građani iskazali povjerenje mladim gradonačel­nicima Sarajeva, Banje Luke i Zagreba, pa zašto i mi ne bismo imali mladog gradonačel­nika Habibiju, kazao je dr. Kulenović.

Nezavisni kandidat Damir Đug jedini dosad nije dobio stranačku podršku, a kampanju bazira na ekonomskim pitanjima

Ipak, najveća podrška je ona od člana Predsjedni­štva BIH Željka Komšića, a kojom se pohvalio kandidat SDA Hamdija Abdić.

- Imam obećanje da će gospodin Komšić doći u Bihać i podržati moju kandidatur­u, ipak je to ratnik koji ima povjerenja u svog ratnog i poslijerat­nog prijatelja, poručio je Abdić.

Međutim, nakon njegovog istupa Gradski odbor Demokratsk­e fronte Bihać je izdao saopćenje da će oni na stranačkim organima tek odlučiti kojeg će kandidata podržati.

- Dužni smo obavijesti­ti simpatizer­e i glasače da DF Bihać nije zauzeo konačan stav o pomenutoj podršci, saopćili su iz Odbora.

Ipak, Hamdija Abdić je reagovao riječima da nikad nije rekao da ima podršku ove stranke, nego podršku pojedinaca iz DF-A, uključujuć­i njenog lidera Željka Komšića, te da nije bilo potrebe da se njegova izjava demantuje.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina