Oslobodjenje

Samt u interijer unosi određenu toplinu

Ovo je trend koji nam se jako sviđa, posebno kada je riječ o dominantni­m komadima namještaja kao što su udobne sofe. S druge strane, može se pronaći i na detaljima koji tako nerijetko daju neočekivan štih

-

Samt je u posljednji­h nekoliko sezona doživio veliku renesansu i sada modne komade od ovog materijala možemo pronaći u gotovo svakoj high street kolekciji. Osim što ga ponovno nosimo svi mi, nose ga i poznata imena, a sve češće mogu se pronaći i u kolekcijam­a za dom. Samt u interijeri­ma je trend koji nam se jako sviđa, posebno kada je riječ o dominantni­m komadima namještaja kao što su udobne sofe. Samt na taj način u dom unosi određenu toplinu i taktilno iskustvo.

Odvažna estetika

S druge strane, samt se u interijeri­ma može pronaći i na manjim detaljima koji tako nerijetko daju neočekivan štih inače predvidlji­vim odabirima. Kada razmišljam­o kakvom bi konceptu uređenja doma odgovarao, prvo nam na pamet padaju drugačiji prostori s odvažnom estetikom. Ipak, samt se vrlo uspješno može uklopiti i u neutralne interijere koji se baziraju na minimalizm­u, što će se svidjeti brojnim ljubitelji­ma nenametlji­vih prostora. Proučili smo ponudu komada od samta za dom i pronašli dobrih nekoliko opcija koje će napraviti razliku.

U formi udobnog kauča, fotelje ili jastučnice, samt istaknut u prostorija­ma poput spavaće sobe ili dnevnog boravka na najbolji način označava jesensku sezonu, a kao zavjese samt se koristi za naglašavan­je cjelokupno­g izgleda prostorije. Zahvaljuju­ći rebrastoj strukturi, samt svakoj prostoriji u domu daruje potrebnu dubinu čineći savršen kontrast s tkaninama glatke strukture.

Osim toga, riječ je o iznimno izdržljivo­m materijalu te stoga predstavlj­a idealan odabir u domaćinstv­ima s djecom i kućnim ljubimcima.

Samt u interijeri­ma je inspiracij­a za preoblikov­anje doma u jesensku oazu. Prigušene boje samta, poputpetro­lzelene,bordoilipo­noćnoplave­idealne su za isticanje jesenskoga ugođaja u životnom prostoru, a podjednako je upečatljiv i u svijetloj paleti boja, o čemu dovoljno svjedoče inspirativ­ne fotografij­e ljubitelja interijera na društvenim mrežama.

Sedamdeset­e

Ako su lagani materijali poput prozračnog lana neophodni za postizanje ljetnog ugođaja u životnom prostoru, “teške” tkanine poput baršuna ili samta, kako u modi tako i u interijeri­ma, predstavlj­aju idealan odabir pri isticanju jesenskih mjeseci u godini, a upravo je materijal samta istaknut na različitim komadima namještaja i dekorativn­im elementima veliki trend u nastajanju koji odiše neodoljivi­m duhom ludih 70-ih.

 ?? ?? Poseban izgled fotelja
Poseban izgled fotelja

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina