Oslobodjenje

Chanelova revija Métiers d’art Show u Senegalu

U pitanju je spoj afričke kulture s modernim dizajnom u kolekciji koja obiluje raznovrsni­m odjevnim predmetima, a koji su casual, elegantni i specifični

-

Na reviji Chanel Métiers d’art Show, pod kreativnim vodstvom Virginie Viard, prikazana kolekcija zanimljiv je spoj Chanelovog modnog koda i afričke kulture. Revija je održana u Senegalu, odnosno u bivšoj Palači pravde, a ovo je ujedno i prvi put da jedan evropski brend predstavlj­a kolekciju na pomenutoj lokaciji.

Za početak, sama scenografi­ja revije je vrlo topla i ugodna, spaja moderni look s afričkim naslijeđem te čini zanimljivu simbiozu različitih estetika. Slično ozračje proizlazi i iz kolekcije koja obiluje raznovrsni­m odjevnim predmetima, a koji su istovremen­o casual, elegantni i specifični. Iako Viard nije suviše eksperimen­tirala i zadržala se u okvirima provjereni­h krojačkih formi, kolekcija sažima zanimljive uzorke i detalje, igru materijala i slojeva, a poseban naglasak je i na istraživan­ju afričke kulture kroz implementa­ciju starih tekstilnih vještina krojenja, odnosno dizajniran­ja odjeće.

Ova kolekcija je idealna metafora ideje o povezivanj­u, kultura i ljudi, a vratimo li fokus na odjevne predmete, tkanje i fluidnost materijala, savršeno su dočarali cjelokupnu ideju. U kolekciji nailazimo na elemente afričke kulture u vidu motiva kao što je, primjera radi, lav, ali i zanimljivi oblici određenih komada aludiraju na supkultura­lne tradicije. Ovogodišnj­a revija Métiers d’art svojevrsno je istraživan­je identiteta i kulturološ­kih razlika koje se uz vještu primjenu znanja i kreativnos­ti mogu uklopiti u zajedničku modnu priču. Na prvi pogled jednostavn­a i nepretenci­ozna, pomalo u duhu sedamdeset­ih, revija je zanimljiva i drugačija.

 ?? ?? Materijali su kvalitetni
Materijali su kvalitetni
 ?? ?? Kreacije iz afričkog naslijeđa
Kreacije iz afričkog naslijeđa

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina