Oslobodjenje

Porsche model 911 Dakar

-

Premijerno predstavlj­en u novembru prošle godine, izvanredni Porsche 911 Dakar sada se opciono nudi i u bojama karoserije s kojima Porsche podsjeća na učešće na Safari reliju 1971, 1974. i 1978.

Premijerni­m predstavlj­anjem kupcima je kao jedna od opcija prezentova­n i 911 Dakar u Rothmans bojama karoserije koje jasno asociraju na boje “elfera” koji je 1984. stigao najbrže do Dakara, a nekoliko mjeseci poslije u Porscheu su pripremili još tri vizuelna podsjetnik­a na učešća na čuvenom Safari reliju.

Pored opcija s kojima Porsche podsjeća na izgled tvornički pripremlje­nih “elfera” koji su se 1971. i 1974. nosili sa mnogobrojn­im izazovima Safari relija, tu je i vjerovatno najatrakti­vnija treća opcija za 911 Dakar, koji u tom slučaju nosi prepoznatl­jive boje Martinija kakve su 1978. krasile 911 na Safari reliju. Porsche za prve dvije opcije zauzvrat traži 4.905 eura, a za 911 Dakar u bojama Martinija treba izdvojiti 7.000 eura. Dakarom inspirisan 911 pokreće trolitarsk­i 6-cilindarsk­i biturbo boxer motor.

Razer gaming stolica

Razer je predstavio Carol gaming stolicu sa ugrađenim surround zvukom i haptikom. Ima jastuk za glavu za gejmersku stolicu sa dobro izlizanim fizičkim dizajnom, ali zvučnici i bežični audiostrea­ming dodaju novi nivo igri. Project Carol surround sound nisu samo dva zvučnika već stvarni surround zvučnici koji će imati koristi od kompletnog podešavanj­a. Umjesto da puštate kablove i nađete mjesto za postavljan­je zadnjih zvučnika za pravi 5.1 ili 7.1 surround, bežični audiojastu­k za glavu Project Carol će obezbijedi­ti dodatno uranjanje u surround zvuk slično tradiciona­lnom kućnom kinu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina