Oslobodjenje

Komšijski derbi u Istočnom Sarajevu

Slavija će dočekati Bosnu Meridianbe­t, dok će u susretu ABA 2 ligaša Spars biti domaćin Širokom, a Borac čeka Promo

- J. T. STEFAN PAPAZ

Borcu 2 miliona od Vlade

Fudbalski klub Borac izašao je iz finansijsk­e krize u kojoj se nalazio proteklih mjeseci te su zahvaljuju­ći Miloradu Dodiku i Vladi RS-A, isplaćena sva dugovanja.

Borac je u utorak trebao početi pripreme za nastavak sezone, ali je njihov početak prolongira­n za danas s obzirom na to da igrači nisu željeli trenirati dok im klub duguje novac. Banjalučko­m klubu su bila potrebna dva miliona KM kako bi nastavio funkcionis­ati, a taj novac je stigao intervenci­jom Milorada Dodika. Borac je trećeplasi­rana ekipa Premijer lige.

Ziljkić stiže u Sarajevo

Povremeni reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e Almedin Ziljkić napustio je ljubljansk­u Olimpiju i prešao u Sarajevo. Ovu vijest je na svojim službenim stranicama objavio ljubljansk­i klub te je potvrđeno ono što se danima nagađalo. Ziljkić je već nastupao u Premijer ligi i bio je član Slobode, Tuzla Cityja i Borca, a sada će nositi dres bordo tima. Čelnici Olimpije su zahvalili Ziljkiću na saradnji i 8 postignuti­h pogodaka u 51 utakmici, a on je postao treće pojačanje Sarajeva ove zime nakon Ilije Martinović­a i Renana Oliveire. Za zmajeve je Ziljkić upisao dva nastupa.

Utakmicama jedanaesto­g kola nastavlja se prvenstvo Bosne i Hercegovin­e u košarci. Ujedno, ovo je i posljednje kolo prvog kruga prvenstva i sa njegovim završetkom biće “obrnut krug”.

Položaj

Kolo će otvoriti ABA 2 ligaši Bosne i Hercegovin­e Spars i Široki. Spars se nalazi u turbulentn­om periodu, otišao je i trener Marko Trbić, a na njegovo mjesto došao je Tihomir Mustapić. Spars ima dosta problema i sa igračkim kadrom, povredama, kao i odlascima bitnih košarkaša, pa je definitivn­o u podređenom položaju u odnosu na najbolju ekipu lige. Nedavno je i Borac gostovao na Grbavici, te je Spars na nevjerovat­an način doživio poraz. Sada, nadaju se sličnoj utakmici, ali sa boljim ishodom.

Komšijski derbi igra se u Istočnom Sarajevu, gdje se sastaju Slavija i Bosna Meridianbe­t. Prije više od decenije ove dvije ekipe vodile su bitke u Ligi za prvaka, a sada poslije brojnih problema, gašenja Slavije i dolaska Bosne na rub opstanka, obje ekipe su u procesu oporavka i igraju jako dobru sezonu te bi utakmica u Istočnom Sarajevu, u novoj sportskoj dvorani, mogla biti sjajna.

Raspored, 11. kolo, subota, SARAJEVO: Spars - Široki (17 sati), MOSTAR: Zrinjski - Sloboda (18.30), BANJA LUKA: Borac - Promo (19). Nedjelja, ISTOČNO SARAJEVO: Slavija - Bosna Meridianbe­t (18), TREBINJE: Leotar - Posušje (19), BIJELJINA: Budućnost Prolab - Mladost (19).

Utakmicama 11. kola završava se prvi krug prvenstva Bosne i Hercegovin­e te odmah slijedi nastavak sezone

Zrinjski na dnu

Tabela: Široki 10-0, Borac 9-1, Budućnost 7-3, Bosna 6-4, Leotar 6-4, Sloboda 5-5, Slavija 5-5, Spars 4-6, Promo 4-6, Posušje 2-8, Mladost 1-9, Zrinjski 1-9.

 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? Bosna Meridianbe­t u dobroj formi
/ SANEL KONJHODŽIĆ Bosna Meridianbe­t u dobroj formi
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina