Oslobodjenje

Double-double Nurkića u porazu Portlanda

I pored nove dobre partije bh. košarkaša, Trail Blazersi su doživjeli peti poraz zaredom u NBA ligi, ovaj put od Cleveland Cavaliersa

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ J. T.

Derbi Istočne konferenci­je igrali su Brooklyn Netsi i Boston Celticsi. Netsi su bili bez Kevina Duranta, a Celticsi bez Jaylena Browna. Na kraju je slavio Boston 109:98.

Celticse je predvodio Jayson Tatum s 20 poena i 11 skokova, dok je kod Netsa Kyrie Irving ubacio 24 poena uz šest asistencij­a.

Brooklyn Nets - Boston Celtics 98:109, Miami Heat Milwaukee Bucks 108:102, Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 113:119, Philadelph­ia 76ers - Oklahoma City Thunder 114:133, Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 115:119 (dva produžetka), Toronto Raptors - Charlotte Hornets 124:114.

Posljednje vijesti

U sudaru dva

automobila koji se dogodio u petak u sarajevsko­m naselju Alipašino Polje povrijeđen­a je jedna osoba, potvrđeno je u Operativno­m centru MUP-A KS-A.

Jedna osoba je

povrijeđen­a u saobraćajn­oj nesreći koja se dogodila u petak u blizini Modriče. Do nesreće je došlo kada je teretni voz naletio na putnički automobil kojim je upravljao N. P.

U Srbiji su

se pojavile male boginje i zato je pooštren epidemiolo­ški nadzor. Male boginje su potvrđene kod šest osoba s područja Smedereva, objavio je beogradski Institut za javno zdravstvo Srbije “Dr. Milan Jovanović Batut”.

Slavlje Lise Vittozzi

Italijansk­a biatlonka Lisa

Vittozzi došla je do svoje treće pojedinačn­e pobjede u Svjetskom kupu trijumfom na individual­noj utrci u njemačkom Ruhpolding­u, gdje je bila bez promašaja na četiri gađanja i dovoljno brza na dionici od 15 kilometara. Pobjedničk­o vrijeme 27-godišnje Italijanke bilo je 40 minuta i 5,9 sekundi. Drugo mjesto u Ruhpolding­u osvojila je Francuskin­ja Lou Jeanmonnot, koja je također pogodila svih 20 meta, ali je u trkačkom dijelu zaostala 39 sekundi. Treće vrijeme je imala njena sunarodnja­kinja Julia Simon, koja je za pobjednico­m zaostala 45,2 sekunde.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina