Oslobodjenje

Borac počeo pripreme

-

Rezultati 19. kola francuske Ligue 1: Lens - Auxerre 1:0 (Frankowski 59), Marseille - Lorient 3:1 (Kolašinac 38, Sanchez 53, Veretout 59 - Moffi 29) Lyon - Strasbourg 1:2 (Lacazette 45 pen - Aholou 29, Diallo 32), Lille - Troyes 5:1 (Bayo 16, 47, David 45+2, 88, Virginius 75 Balde 65), Angers - Clermont 1:2 (Boufal 80 - Rashani 40, Borges 47), Montpellie­r - Nantes 0:3 (Girotto 45+13, Mohamed 81, Blas 84), Reims - Nice 0:0, Toulouse - Brest 1:1 (Aboukhlal 65 - Mounie 18), Monaco - Ajaccio 7:1 (Disasi 2, Diatta 6, Ben Yedder 21, 28, 35 pen, Embolo 63, 89 - Belaili 11), Rennes - Paris Saint-germain 1:0 (Traore 65).

Poredak: PSG 47, Lens 44, Marseille 42, Monaco 37, Rennes 37, Lille 34, Lorient 32, Clermont 28, Lyon 25, Nice 25, Reims 25, Toulouse 23, Nantes 21, Troyes 18, Montpellie­r 17, Strasbourg 15, Ajaccio 15, Brest 15, Auxerre 13, Angers 8.

Vukelić potpisao

NK Široki Brijeg je službeno potvrdio angažman Frana Vukelića, s kojim je dogovorena saradnja do ljeta 2025. Riječ je o veznom igraču koji na Pecaru stiže iz NK Kustošija Zagreb.

- Iza mene je tjedan rada u novom klubu i prvi dojmovi su odlični. Nisam nimalo dvojio kada smo ostvarili prve kontakte i sretan sam što sam došao u Široki Brijeg. Drago mi je da sam postao dijelom ove momčadi. Nadam se da ću pomoći novim suigračima u ispunjavan­ju zacrtanih ciljeva u ovoj sezoni, istaknuo je 21-godišnji Zagrepčani­n.

U dresu hrvatskog drugoligaš­a u prvom dijelu sezone upisao je 11 nastupa, postigao šest golova uz dvije asistencij­e.

Banjalučki Borac je sa četiri dana zakašnjenj­a započeo sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovin­e.

Trener Borca Vinko Marinović prozvao je fudbalere nakon što je Borac od Vlade Republike Srpske dobio dva miliona KM za izmirenje dugovanja prema igračima. Za sada, Borac je doveo dva fudbalera Ivana Lagundžića i Sergeja Dojčinović­a, a do polaska u Tursku očekuje se još pojačanja u banjalučko­m premijerli­gašu.

Klub su do sada napustili Nikola Andrić, Milan Spremo, Marko Gajić, Amar Begić, Goran Zakarić, Dino Ćorić i Ivan Grgić, a na izlaznim vratima je i Momčilo Mrkaić.

U velikom derbiju Manchester­a domaći United je nakon preokreta savladao City 2:1 i prišao rivalu na bod razlike

Bejatović u Leotaru

Devetnaest­ogodišnji golman Obrad Bejatović je novo pojačanje Leotara. Bejatović je rođen u Kanadi, gdje se i počeo baviti fudbalom, a prošlu polusezonu je trenirao sa Leotarom i nastupao za Hercegovac iz Bileće u Drugoj ligi Republike Srpske, gdje je sticao neophodno iskustvo. U prošloj sezoni Leotar je na golu bio oslonjen na Dušana Puletića i Ristu Perišića, uz koje će Bejatović sigurno napredovat­i i čekati svoju priliku. Dodajmo i to da je Leotar napustio Marko Pervan. Ovaj dvadesetše­stogodišnj­i fudbaler je na Police došao na početku tekuće sezone i za Leotar odigrao 15 utakmica te postigao tri gola.

Ziljkić zadovoljan

Almedin Ziljkić je od petka zvanično član Sarajeva, a klub je putem svog Youtube kanala objavio njegovu prvu izjavu nakon dolaska na Koševo.

- Pozdrav svim navijačima Sarajeva i želim nam sreću u narednoj polusezoni. Hvala Ismiru Mirviću koji mi je ukazao priliku i ostvario transfer u Sarajevo, kao i Ajli Alimanović te, prije svega, treneru Mirzi Varešanovi­ću. On je insistirao na mom dolasku i ostvario mi je želju. Ranije me niko nikad iz Sarajeva nije zvao i eto sada sam, nakon prvog poziva, postao dio bordo porodice, poručio je Ziljkić.

On je potpisao ugovor do juna 2025. godine, a u Sarajevo stiže iz ljubljansk­e Olimpije.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina