Oslobodjenje

Božićni turnir nadmašio očekivanja

- S. P. S. P.

Ekipa Caffe Izlog-sky pobjednik je prvog Božićnog turnira u futsalu Istočno Novo Sarajevo 2022. U velikom finalu, ekipa sastavljen­a od dobro poznatih futsalera iz Srbije, uz pomoć kapitena domaćina Đorđa Ćehu, savladala je Opštinu Trnovo 3:0.

Imala je Opština Trnovo svoje prilike u ovom meču, naročito u uvodnoj fazi, ali je Miljan Radmanović sačuvao svoj gol, a u napadu Aleksandar Pavlović i Davor Popović su odveli Caffe Izlog-sky na sigurnih 3:0. U finišu prvog dijela Aleksandar Pavlović je samo potvrdio pobjedu, te je na kraju i ostalo 3:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je sjajni Veroljub Vukadinovi­ć iz pobjedničk­e ekipe. Najbolji strijelac je Aleksandar Pavlović sa osam pogodaka, a i golman dolazi iz najbolje ekipe na turniru - Miljan Radmanović. U susretu za treće mjesto Mačak limogradnj­a je sa 5:3 savladala Godru.

Na turniru su učestvoval­e 24 ekipe, a pobjednik je kući, pored pehara u trajno vlasništvo i prelaznog pehara, ponio ček na 12.000 KM. Poraženoj ekipi pripale su 2.000 KM. Trećeplasi­ranoj ekipi Mačak limogradnj­a je otišao ček na 1.000 KM, a Godra je kao četvrtopla­sirana ekipa dobila 500 KM.

Vrijedi pomenuti da su na turniru učestvoval­a brojna poznata imena iz svijeta futsala, ali i fudbala. U grupnoj fazi za pobjedničk­u ekipu Caffe Izlog-sky nastupao je i Đorđe Rosić, koji je ove zime napravio prvi, istorijski, direktni transfer iz Srbije u najjaču svjetsku ligu Primeru i obukao dres Osasune.

Nakon pristojne utakmice protiv Mađarske, ali poraza, pa skromnog meča i velike patnje protiv Grenlanda uz pobjedu, Bosna i Hercegovin­a je odigrala najbolji meč i sa 5:0 savladala Estonce.

Šesterac

Dominirala je naša reprezenta­cija utakmicom, stvorila veliki broj prilika, ali su golmani Estonije odlično branili. Stvarali smo sjajne šanse pred golom Estonaca, tresao se okvir gola, sijevalo je sa svih strana, a Estoncima je hendikep predstavlj­ao i crveni karton za njihovog golmana koji, nakon što je pokušao da odigra “višak”, igra rukom van kaznenog prostora i to je crveni karton. U jeku napada 4 na 3 dobijamo i šesterac, ali šut Amera Džindića zaustavlja drugi golman Estonije.

Muanis Duvnjak je otključao gol Estonaca topovskim udarcem

U posljednje­m kolu Futsal week turnira u Poreču Bosna i Hercegovin­a je sinoć igrala protiv reprezenta­cije Rumunije

pod prečku za vodstvo Bosne i Hercegovin­e. Do uduplanja vodstva stižemo nakon što je Davor Arnautović oduzeo loptu na našoj polovini, povukao brzu kontru i idealno uposlio Samira Gostu, kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

U nastavku susreta slična slika na terenu, samo što ovaj put ostajemo sa trojicom igrača u polju jer sudije pokazuju direktan crveni karton Davoru Arnautović­u za igranje rukom na protivničk­oj polovini. Iako je Darko Milanović išao prema golu i vjerovatno bi i zaustavio taj pokušaj Estonaca preko čitavog terena, sudije su procijenil­e da je to igranje rukom Arnautović­a za direktan crveni karton, pa smo se morali braniti dvije minute sa igračem manje, i uspješno se odbraniti.

Do kraja utakmice postižemo još tri pogotka. Prvo je Benjamin Smajić sve lijepo uradio nakon što je Ahmed Kadić oduzeo loptu, zatim prebacio na Džafa, on dodaje Duvnjaku, koji vraća loptu Smajiću, a mladi futsaler Salinesa pogađa za 3:0.

Čitav teren

Četvrti gol djelo je Faruka Brkanića, koji je lijepo iskombinov­ao sa Amerom Džindićem, razmijenil­i su nekoliko pasova i mladi pivot Sarajeva pogađa za 4:0, da bi tačku na i stavio golman Darko Milanović pogotkom preko čitavog terena za konačnih 5:0.

 ?? / FUTSAL WEEK ?? Dobro izdanje protiv Estonije
/ FUTSAL WEEK Dobro izdanje protiv Estonije
 ?? ?? Pojačanje na golmanskoj poziciji
Pojačanje na golmanskoj poziciji

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina