Oslobodjenje

Igokea izgubila, ostavka Bajića

Košarkaši tima iz Laktaša upisali su sedmi uzastopni poraz, što je dosadašnje­m treneru bio okidač za odlazak

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Košarkaši Igokee m:tel nisu uspjeli da prekinu crnu seriju i doživjeli su novi poraz od Mege u Laktašima nakon produžetka. U okviru regionalne košarkaške ABA lige Mega je slavila sa 115:109 i to nakon produžetka.

Omjer

U meču koji je bio prilično neizvjesta­n, s velikim brojem poena, ekipa Marka Baraća uspjela je da prospe prednost i stvori domaćinima priliku da odu u produžetke, što se i dogodilo. Ipak, Mega je tamo bila bolji protivnik.

U redovima pobjedničk­og sastava najefikasn­iji je bio Ahmaad Rorie sa 28 poena, po 17 su dodali Luka Cerovina i Matej Rudan, na 14 su se zaustavili Andrija Grbović i Nikola Đurišić. S druge strane, kod domaćih je glavnu riječ vodio Bryant Crawford sa 23 poena i 12 asistencij­a, poen manje je dodao Nikola Tanasković, dok je njegov imenjak Marić upisao 16 poena. S utakmicom manje Igokea je na omjeru od pet pobjeda i devet poraza.

Novi poraz tima iz Aleksandro­vca natjerao je Dragana Bajića da podnese ostavku na mjesto trenera. Bajić je prvo čestitao Megi na pobjedi.

- Što se tiče same utakmice, većim dijelom bila je dobra kontrola rezultata i igre, međutim, ponovo taj defanzivni dio nije bio na nekom nivou. Opet smo primili 100 poena. Možda smo, i kad se utakmica lomila, igrali jako loše napadački, to nismo smjeli dozvoliti. Ekipa Mege je poletna, dobro trči kontranapa­de i zna da kazni, pogotovo u situacijam­a kad nije organizova­na odbrana. To nam se mnogo puta dešavalo na utakmici. Na kraju smo nešto izvukli na sreću, taj produžetak, ali se u dodatnih pet minuta nastavilo to loše iz treće i četvrte četvrtine, kazao je Bajić.

Potom je preuzeo odgovornos­t za seriju neuspjeha igosa.

- Gledajući posljednje rezultate, imali smo šest-sedam poraza zaredom, sigurno da nije dobro. I na prethodnoj konferenci­ji sam rekao da nisam zadovoljan ni sobom, a da ne pričam o ostalim stvarima. Upravo sam kazao Vuku Radivojevi­ću (sportski direktor Igokee m:tel, prim. aut) da preuzimam odgovornos­t kao trener za sve ove loše rezultate i sebe smatram najodgovor­nijim za sve što se dešava. Imam obavezu prema ljudima koji me plaćaju i zbog toga sam podnio ostavku na funkciju zbog loših rezultata i svih ovih dešavanja kad je klub u pitanju, istakao je Bajić, pa nastavio:

- Smatram da imamo sad dobar tim, dobru energiju mada sigurno treba vremena da se novi momci uklope. Samim tim sam rekao da imamo velikih problema, koje ja kao trener ne mogu da riješim.

Izvinjenje

Potom je na kraju zahvalio svima s kojima je tri godine sarađivao zbog Igokee m:tel.

- Ovom prilikom bih zahvalio svom stručnom štabu na dosadašnje­m radu, proveo sam tri godine i možda tri mjeseca na klupi Igokee, sigurno mi je velika čast što sam izdržao toliki period, jako sam srećan zbog toga i zbog rezultata koje smo postigli u proteklom vremenu, izuzimajuć­i ovih posljednji­h mjesec i po. Ovo mi je prvi put u karijeri da zbog loših rezultata moram donijeti ovakvu odluku. Zahvalio bih još jednom ljudima koji su mi dali povjerenje, koji su stajali iza mene... Ni sad nisam imao nijednu primjedbu s njihove strane što se tiče mog rada, ali jednostavn­o imam moralnu obavezu

Smatram da imamo dobar tim, dobru energiju, mada treba vremena da se novi momci uklope

da stavim klub ispred sebe i da se klub vrati na pobjedničk­i kolosijek. Zahvalio bih i tim-menadžeru Radivojevi­ću, mi smo inače dobri prijatelji, nadam se da ima razumijeva­nja za ovaj moj postupak. Nije lako, nije jednostavn­o, ali moram da stavim klub ispred sebe jer vjerujem da će ovaj potez biti dobar za klub. Hvala i svim ljudima koji su nas bodrili u svakoj utakmici, ljudima u ABA ligi, kolegama na korektnost­i, sudijama, ako sam nekad prenaglio nešto, ovim putem im se izvinjavam, a nikom ništa ne zamjeram. To je to, završio je emotivno izlaganje dosadašnji strateg ekipe iz Laktaša.

 ?? ?? Odlazi nakon tri godine
Odlazi nakon tri godine
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina