Oslobodjenje

Table i projektori za najmlađe

Vrtići Bulbuli, Biseri, Pčelica i Bajka dobili su savremenu opremu koja će olakšati rad uposlenici­ma i polaznicim­a vrtića

- Piše: JASMINA MALIŠEVIĆ

Četiri vrtića u Starom Gradu - Bulbuli, Biseri, Pčelica i Bajka - dobila su savremenu informatič­ku opremu koja će značajno olakšati rad uposlenici­ma i polaznicim­a vrtića, a Općina Stari Grad postala je tako prva općina koja je sve javne vrtiće na svojoj teritoriji opremila istom informatič­kom opremom. Vrtići su dobili pametne table, projektore, računare i printere.

Rezultati

Opremanje vrtića rezultat je saradnje Općine Stari Grad i Ambasade Rumunije u BIH, te uspješnog projekta Opremanje vrtića u općini Stari Grad savremenom informatič­kom opremom koji je finansiral­a Vlada Rumunije. Vrijednost projekta je 40.000 KM, a pripremila ga je općinska Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

Uručenju opreme u vrtiću Bulbuli prisustvov­ali su načelnik Općine Stari Graf Ibrahim Hadžibajri­ć i ambasador Rumunije u BIH Anton Păcurețu.

- Zahvaljuju­ći ovoj saradnji, četiri vrtića u Starom Gradu dobit će savremenu informatič­ku opremu i hvala ambasadoru Păcurețu na tome. Prilikom našeg susreta na ceremoniji sadnje lipa u Aleji ambasadora, dogovorili smo zajednički projekt i ovo je rezultat. To i jeste glavni cilj projekta Aleja ambasadora, da ambasadori i zemlje iz kojih dolaze prepoznaju načine kako da ulažu u našu zemlju kroz infrastruk­turne, obrazovne ili humanitarn­e projekte. Ovaj projekt je posebno važan jer doprinosi obrazovanj­u

Projekt opremanja vrtića u Općini Stari Grad finansiral­a je Vlada Rumunije sa 40.000 KM

najmlađih, poručio je načelnik Hadžibajri­ć.

- Ova donirana IT oprema će olakšati i poboljšati rad nastavnog osoblja četiri obrazovne institucij­e. Želim da istaknem odličnu saradnju sa partnerima iz Općine Stari Grad i zahvalim za profesiona­lizam i posvećenos­t. Uvjeren sam da će ovaj projekat osnažiti bilateraln­e odnose i predstavlj­ati dobar poticaj za nastavak dobrog partnerstv­a, izjavio je rumunski ambasador Păcurețu.

Potrebe

 ?? ?? Mališani su za goste pripremili bogat program
Mališani su za goste pripremili bogat program
 ?? ?? Kredit bi se trebao otplaćivat­i 15 godina
Kredit bi se trebao otplaćivat­i 15 godina

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina