Oslobodjenje

Koji odlaze iz BIH

-

slijed. Nažalost, primjeri nam govore drugačije, tako da same te selidbe razumijem. Svaki proces zaposlenja ima svoj vremenski tok, primjeri su različiti. Moj poziv je sam po sebi jako poseban i drago mi je ako može kao takav poslužiti nekome, ali za sve to trebaju da se sklope mnoge stvari. Pitanje je istrajnost­i, prepoznava­nje vrijednost­i, povjerenja.

Prepoznaje­mo Vas prema ulogama u predstavam­a za djecu i omladinu te u predstavam­a za odrasle. Na kojim predstavam­a Vam je draže raditi i za koju publiku radije igrate i zašto?

- Ne pravim nikakvu razliku kad je sam pristup radu na predstavi, ma za koju publiku bila namijenjen­a. Ja sam sretna i zahvalna što imam priliku igrati za najmlađu publiku jer su to naši potencijal­ni pozorišni ljudi koji će se možda tako zaljubiti u pozorište i stvoriti naviku dolaska u pozorište. Svaka predstava, i njeno izvođenje na bilo kojem scenskom prostoru i generacijs­ki drugačijoj publici, meni kao glumici je bitna i draga, jer ima svoj zadatak, pouku, ulogu i primjer koji treba da se prenese gledatelji­ma.

Koju ulogu igrate u novoj predstavi BNP-A “Grobnica za Borisa Davidoviča, kako je danas zidamo”? Šta nas očekuje u novoj predstavi?

- U pitanju su dva lika, jedan je iz Kišove “Grobnice za Borisa Davidoviča”, a druga je iz one “...kako je danas zidamo”. U novoj predstavi se bavimo pitanjima šta to danas čovjekovoj individual­noj slobodi prijeti kao što je to nekada činio staljiniza­m? Koja ideologija guši slobodu stvaralašt­va, slobodu ličnosti? Koje su to vrste otpora kojima se čovjek danas otima od novih ideologija? Kao i pitanjem slobode, koliko je čovjek danas zaista slobodan…

Od mladih glumaca očekuje se da nam kažu koje i kakve su to uloge koje priželjkuj­ete. Ima li nešto o čemu Vi sanjate da igrate?

Imala sam tu sreću da sam tokom odrastanja imala punu podršku roditelja, porodice koja je znala prepoznati afinitete koje sam imala

 ?? / Muhamed Tunović ?? U jednoj od uloga
/ Muhamed Tunović U jednoj od uloga
 ?? ?? Premijera je planirana u martu
Premijera je planirana u martu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina