Oslobodjenje

Ju osvajače Oscara

- N. S.

s 11. Što se tiče TV-A, Abc-ova hitkomedij­a “Abbott Elementary” imala je šest, a slijedio je “Better Call Saul” sa pet.

Naposljetk­u, “Everything Everywhere” osvojio je najveću nagradu večeri, onu za najbolji film, za najboljeg sporednog glumca (Ke Huy Quan), najboljeg reditelja (Daniel Kwan i Daniel Scheinert), najbolji originalni scenarij i najbolju montažu. “Better Call Saul” dominirao je televizijs­kim nagradama, osvojivši nagrade za najbolju dramsku seriju, najboljeg glumca u dramskoj seriji (Bob Odenkirk) i najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji (Giancarlo Esposito). “Abbott Elementary” i “The Dropout” osvojili su po dvije nagrade - najbolju humoristič­nu seriju i najbolju sporednu glumicu u humoristič­noj seriji za Sheryl Lee Ralph za prvu, te za najbolju ograničenu seriju i najbolju glumicu u ograničeno­j seriji za Amandu Seyfried za drugu.

Slavni John Goodman uručio je tokom ceremonije drugoj legendi Jeffu Bridgesu nagradu za životno djelo, dok je Kate Hudson uručila nagradu Seeher kolegici iz “Glass Oniona” Janelle Monáe. Ipak, najemotivn­iji dio večeri desio se pri proglašenj­u najboljeg glumca. Nagradu je u prejakoj konkurenci­ji, ispred Justina Butlera, Toma Cruisea, Colina Farrella, Paula Mescala i Billa Nighyja, osvojio Brendan Fraser za ulogu u filmu “The Whale”.

- Hvala. Herman Melville je jednom napisao da u Americi postoji samo pet kritičara. Ostali spavaju. Ni ja ne znam što to znači. Ali sigurno mi je drago što su se probudili zbog mene, rekao je ponosno Fraser i osvrnuo se na ulogu pretilog čovjeka koja mu je priskrbila nagradu.

- Ako si ti tip poput Charlieja kojeg sam glumio u ovom filmu, ako se boriš s pretilošću ili se osjećaš kao da si u mračnom moru, želim da znaš da će se dobre stvari dogoditi ako imaš snage samo stati na noge i otići prema svjetlu, kroz suze je poručio poznati glumac.

Slavni John Goodman uručio je tokom ceremonije drugoj legendi Jeffu Bridgesu nagradu za životno djelo

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina