Oslobodjenje

Golf 8 otporan na metke

-

Južnoafrič­ki specijalis­t za blindirane automobile pod nazivom Armormax razvio je paket za Volkswagen­ov Golf GTI osme generacije.

Armormaxov Golf GTI može izdržati paljbu iz različitih pištolja i pumparica, a ovo nije prvi put da je južnoafrič­ka kompanija demonstrir­ala svoje vještine na jednom posebno zanimljivo­m automobilu jer je prošle godine prodala prvi blindirani Jaguar I-pace. Također, u svojoj historiji projekata ima Golf 7, no ovaj put je paket težak svega 179,6 kilograma, a iz Armormaxa kažu da uticaja na potrošnju goriva i performans­e gotovo nema. Jednako impresivna je i činjenica da finalni proizvod gotovo ne otkriva činjenicu da je riječ o blindirano­m automobilu.

Iz kompanije tvrde da je njihov Golf GTI zapravo “najsigurni­ji hatchback visokih performans­i”.

Blindirani paket mijenja standardne prozore Optima balistički­m staklom, dok su paneli, stubovi, stražnja sjedišta i vrata prtljažnik­a ojačani laganim sintetički­m oklopom. Automobil je opremljen i push-totalk radiosiste­mom.

Galaxy S23 Plus i Ultra

Samsung će 1. februara predstavit­i Galaxy S23 seriju mobitela, a nakon što smo vidjeli kako će izgledati osnovni model, pojavile su se i zvanične fotografij­e preostala dva modela. Riječ je o modelima Galaxy S23 Plus i Galaxy S23 Ultra, čije fotografij­e otkrivaju njihov dizajn i paletu boja.

Čini se da Galaxy S23 Ultra za ovu godinu neće imati vlastite opcije boja, nego će biti dostupne u Phantom Black, Cotton Flower, Botanic Green i Misty Lilac bojama, baš kao što je slučaj s osnovnim modelom S23. Oni koji se odluče za kupovinu modela Galaxy S23 Plus također će imati na raspolagan­ju iste boje.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina