Oslobodjenje

Dječaka odnio talas

-

Kako prenosi Demostat ovih dana, Olandska Ostrva se pominju kao potencijal­ni model za ZSO. Ovde većinsko stanovništ­vo, 95 odsto građana čine Šveđani, a Finci su među manjinom i ima ih, prema nekim procenama, oko 1.000.

Suverenite­t pripada Finskoj i ostrva nisu nezavisna, ali raspolažu širokim nadležnost­ima. U prvom redu onima koji obezbeđuju očuvanje nacionalno­g identiteta Šveđana.

Postoje poslovi koji su u zajedničko­j nadležnost­i, a ukoliko se javi spor, o tome odlučuje Vrhovni sud Finske, odnosno Kosova u slučaju primene na severu.

Službe spašavanja Herceg-novi, pripadnici policije, Ronilačkog centra i brojni volonteri od jučer ujutro tragaju za 13-godišnjim djetetom N. V, koje je preksinoć oko 22 sata talas povukao u more u Herceg-novom, javila je Anadolija. Službe pretražuju akvatorij ispred hotela Plaža, a potragu otežavaju kiša, jak vjetar i visoki talasi.

Iz Ronilačkog centra iz Bijele saopšteno je da su za sada uzaludni napori 12 ronilaca uključenih u potragu.

”Naši timovi su angažovani sinoć od 23 sata. Uslovi za ronjenje su veoma loši, slaba vidljivost i veliki talasi u priobalnom dijelu otežavaju pretragu. U potrazi smo angažovali sve resurse, plovila, podvodne ronioce, a potraga je koordinisa­na sa ostalim službama zaštite i spašavanja, Upravom pomorske sigurnosti i MUP-OM”, kazao je jučer Danilo Mijajlović iz Ronilačkog centra iz Bijele.

Prema nezvanični­m informacij­ama iz Odjeljenja bezbjednos­ti Herceg-novi, dva dječaka su se spustila sa šetališta da se fotografiš­u nakon čega je talas povukao jednog od njih.

 ?? ?? Potraga u Herceg-novom
Potraga u Herceg-novom

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina